Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Edvinsson valdes till ny ordförande Östersunds SK på tisdagskvällen.
Anders Edvinsson valdes till ny ordförande Östersunds SK på tisdagskvällen.

Hemvändare tar över klubban i Östersunds SK

Under tisdagskvällen hade Östersunds SK årsmöte på Östersunds skidstadion.
Vid årsmötet valdes Anders Edvinsson till ordförande som därmed återvänder till sin moderklubb. Under kvällen hyllades även prestationer och åkare och ledare prisades.

Anders Edvinsson valdes under tisdagen till ordförande för Östersunds SK. Förutom att han de senaste åren varit kommunalråd i Östersunds kommun, har han även ett brinnande intresse för längdsporten. Han brukar kunna ställa sig på startlinjen i motionslopp i länet och i vintras tog han sig an rollen som vice tävlingsledare under Skandinaviska cupen som Östersunds SK arrangerade.

– Jag är hedrad att ha fått uppdraget att vara ordförande för en av landets mest välskötta och största skidklubbar. För mig innebär det också ett återvändande till moderklubben. Jag ser verkligen fram emot att jobba i klubben med alla bra verksamheter man har med allt från barn till elit och motionärer och inte minst kompetent styrelse och alla ideella ledare, säger Anders.

Under årsmötet blev det även hyllningar för fina prestationer och prisutdelningar. Zebastian Modins fantastiska säsong uppmärksammades likaså tjejerna som tog lagsilver under ungdoms-SM.

Det delades ut priser till årets damsenior Wilma Jönsson, årets herrsenior Rasmus Hörnfeldt och årets ledare Leif Danielsson, som startade upp klubbens parasportsektionen och med ett stort hjärta brinner för att utveckla sina aktiva samt hederspris till en av klubbens eldsjälar som i år gick till Tommie Jirhed.

Wilma Jönsson fick pris som årets damsenior.
Wilma Jönsson fick pris som årets damsenior.

Rasmus Hörnfeldt fick utmärkelsen årets herrsenior.
Rasmus Hörnfeldt fick utmärkelsen årets herrsenior.

Östersunds SK:s styrelse säsongen 2019/2020
Anders Edvinsson, ordförande
Tommie Jirhed, vice ordförande
Gunilla Mellgren, kassör
Christina Gunneriusson Wistman, sekreterare
Peter Vomacka, ledamot
Lennart Ivarsson, ledamot
Anders Ingebrand, ledamot
Peter Berglöf, suppleant
Bengt Brügge, hedersledamot

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...