Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.
Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet sänds live här på Längd.se på söndag

På söndag är det dags för Klarälvsloppet Rollerski 90K med världseliten i långlopp på plats. Norska Team Koteng och Team Ragde Eiendom samt svenska Lager 157 Ski Team och Team Serneke är på plats och så klart en hel del andra team och elitåkare också.
Loppet kommer sändas live här på Längd.se.

Det nio mil långa loppet startar 09.00 och sändningen startar 08.45. Vi närmar oss vintern så smått och niomilaloppet genom det värmländska landskapet kommer ge en fingervisning av vad vi kan få se på Visma Ski Classics tionde säsong.

Team Koteng kommer med topptrion från Vasaloppet i vintras: Tore Björseth Berdal, Stian Hoelgaard, tvåa i fjol på Klarävlsloppet, och Torleif Syrstad och på damsidan starka duon Astrid Öyre Slind och nyförvärvet Kari Vikhagen Gjeitnes.

Förra året vann Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, damklassen och utmanas nu förstås av Slind och Gjeitnes samt av Lina Korsgren, Team Ramudden.

På herrsidan kommer inte fjolårssegraren Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, till start. Kan någon annan i teamet nu ta segern? På startlinjen står deras starka kort Andreas Holmberg, Marcus Johansson, Emil Persson och norska nyförvärvet Öyvind Moen Fjeld.

Svenska Team Serneke har också en stark norrman till start, Anders Mölmen Höst. På starlinjen står också Vasaloppstvåan från 2018 Bob Impola som laddade upp med Köpenhamn halvmaraton på 1.14,09 i söndags samt Pontus Nordström som också han visat fin form i flera löptävlingar i sommar.

Team Ragde Eiendom kommer med fjoårstrean Oskar Kardin.

Förutom ära och berömmelse gör också åkarna upp om det totala prisbordet på 240 000 kronor. Loppet är precis som tidigare seednindgsgrundande för Vasaloppet och sändningen kommer även att följa tävlingen bakom eliten och rapportera från den. Nytt för 2019 är att tävlingen även ingår i Visma Ski Classic Challengers.

Livesändningen kommenteras och leds av den VM- och OS-speakern Kjell-Erik Kristiansen. Som bisittare finns Mattias Svahn på plats, tidigare långloppsåkare och även numera känd som kommentator i SVT. Även cyklande filmreportrar kommer finnas inne i startfältet. Lager 157 Ski Team-chefen Anton Järnberg cyklar med hjälmkamera och rapporterar från elitfältet. Via länken nedan sänds loppet på söndag med sändningsstart 08.45. Sändningen kommer också synas live på Längd.se.

https://livestream.com/accounts/26019619/events/8815093


OM KLARÄLVSLOPPET
Klarälvsloppets vision är att bli världens största skidtävling på sommaren. Men också en stor idrottsfestival för såväl motionärer som nybörjare. Arbetet för att nå visionen är precis påbörjat och 2019 är tredje året eventet genomförs.

2019 körs disciplinerna RUN, BIKE och ROLLERSKI över distanser som 90, 60, 21 och 7,5 km.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...