Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren sken ikapp med solen i Karlstad efter segern på Klarälvsloppet. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.
Lina Korsgren sken ikapp med solen i Karlstad efter segern på Klarälvsloppet. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

Stian Berg och Lina Korsgren vann Klarälvsloppet

Stian Berg, Team Kaffebryggeriet segrade i herrklassen och Lina Korsgren, Team Ramudden tog hem damklassen på Klarälvsloppet Roller Ski 90K.
– Jag kände mig stark idag. Det här var en bra start inför vintern och jag är extremt glad att vinna här, säger Lina Korsgren.

I Klarälvsloppet Roller Ski 90K var det till en början avvaktande åkning med en stor herrklunga. På damsidan höll trion Lina Korsgren, Team Ramudden, Astrid Öyre Slind, Team Koteng och Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team ihop strax där bakom.

Farten ökade efterhand men ingen riktig utbrytning kom förrän efter andra spurtpriset där Stian Hoelgaard, Team Koteng, passade på att skaffa sig en lucka direkt efter spurtpriset.
Stian hade sedan en lucka på 20-30 sekunder snudd på hela vägen in mot målet i Karlstad. Med bara kilometern kvar positionerade sig Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard precis bakom Hoelgaard men bröt då ena staven. Hans teamkompis Oskar Kardin hade brutit en stav tidigare i loppet och fick jobba hårt för att gå tillbaka till tätgruppen.

I avgörandet på upploppet var det Stian Berg, Team Kaffebryggeriet, som tog hem spurten tätt före Emil Persson, Lager 157 Ski Team och Hoelgaard.

Stian Berg tog spurten före Emil Persson och Stian Hoelgaard. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.Stian Berg tog spurten före Emil Persson och Stian Hoelgaard. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

– Det känns bra att vinna och jag är lite överraskad men jag har tränat bra inför vintern och Ski Classics. I vinter blir första året jag satsar fullt ut på långlopp, säger Berg.

Topptrion Hoelgaard, Berg och Persson pustar ut. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.Topptrion Hoelgaard, Berg och Persson pustar ut. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

De 16 första åkarna var i mål inom tio sekunder med veteranen Anders Aukland på just 16:e plats.

För svensk del så imponerade Emil Persson. Östersundskillenblir en spännande figur att följa i vinter. Oskar Kardin grejade en sjätteplats efter stavproblemen. Bob Impola, Team Serneke blev åtta, Max Novak, Team Ramudden nia och Pontus Nordström, Team Serneke 15:e.

I damklassen åkte Korsgren och Öyre Slind ifrån Johansson Norgren. Väl inne på upploppet var Korsgren starkast i en mycket tät spurt. Britta var mer än sju minuter efter i mål.

– Jag kände mig stark idag. Det här var en bra start inför vintern och jag är extremt glad att vinna här. Jag åkte strategiskt på slutet och det fungerade perfekt och ger självförtroende inför vintern, säger Lina.

Lina Korsgren var vassast i spurten. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.Lina Korsgren var vassast i spurten. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

– Bättre inramning med vädret än den här fantastiska helgen kan vi inte få. Det har varit bra stämning hela resan och vi fick dessutom uppleva lite dramatik i slutspurten av Klarälvsloppet
Roller Ski 90K, så det blev en spännande tävling, säger Glenn Olsson vd för Klarälvsloppet AB, i ett pressmeddelande.

Tävlingsdagarna har inneburit en mängd olika distanser och varierande tempo för deltagarna, men samtliga avklarade i underbara väderförhållanden och stämning på topp bland både åkare och publik.

– Vi ska summera evenemanget men det har varit uppskattat och deltagarna är nöjda med arrangemanget, säger Glenn Olsson. Att få genomföra Sveriges längsta rullskidtävling med så många elitteam och skidåkare representerade i startfältet är såklart extra roligt för dragkraftens skull, men det är också spännande att se hur evenemanget växter och hur motionärerna strömmar till. Det här var tredje upplagan av Klarälvsloppet och vi har som ambition att utvecklas och växa ännu mer till nästa år.

Resultat
Klarälvsloppet Roller Ski 90K Herrar

1. Stian Berg, Team Kaffebryggeriet, 3:14:32
2. Emil Persson, Lager 157 Ski Team, 3:14:32
3. Stian Hoelgaard, Team Koteng, 3:14:32

Klarälvsloppet Roller Ski 90K Damer
1. Lina Korsgren, Team Ramudden, 3:31:47
2. Astrid Öyre Slind, Team Koteng, 3:31:47
3. Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, 3:39:10

Komplett resultatlista finns här

Dampallen med fr.v Britta Johansson Norgren, Lina Korsgren och Astrid Öyre Slind. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.Dampallen med fr.v Britta Johansson Norgren, Lina Korsgren och Astrid Öyre Slind. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

 

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...