Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport.
På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilometer. Hon tog därmed sin första individuella SM-medalj som senior och den kom alltså inte med skidor på fötterna.

Tävlingen avgjordes på gräsunderlag som var blött efter ett lättare snöfall. Fem varv på en tvåkilometers bana.
Moa satte färg på loppet genom att direkt från start gå upp i täten och hålla ett högt tempo. Hennes taktik att inte bjuda in för många i loppet lyckades bra.

Den enda som kunde följa Moa var Samrawit Mengsteab från Hälle IF i Göteborg som också var den som tog hem guldet. Hon gick upp i täten efter fyra kilometer och höll sedan den positionen in i mål. Segermarginalen blev åtta sekunder. Samrawit Mengsteab vann för övrigt 5 000 meter på Finnkampen i år och är sverigetvåa på 10 000 meter på bana.Trea blev Sara Holmgren, Örgryte, 27 sekunder efter Lundgren.

Placeringar på Terräng-SM värderas högt när laget till nordiska mästerskapen i terräng tas ut i veckan, men när den tävlingen avgörs i november har Moa Lundgren siktet helt inställt på den kommande skidsäsongen.

Resultat från Terräng-SM finns här.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...