Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alla på snö har hittills aktiverat fler än 320 000 barn. 6 november kommer 1 200 fjärdeklassare till Skidome, Göteborg. FOTO: Ulf Palm.
Alla på snö har hittills aktiverat fler än 320 000 barn. 6 november kommer 1 200 fjärdeklassare till Skidome, Göteborg. FOTO: Ulf Palm.

1 200 barn får pröva längdåkning i Skidome

Att fysisk aktivitet och bra koncentrationsförmåga hör ihop är allmänt konstaterat. I en allt mer stillasittande vardag vill Svenska skidförbundet genom kunskap och rörelse skapa ett livslångt intresse för snöaktiviteter.
Onsdag 6 november inspireras 1 200 fjärdeklassare till en mer aktiv fritid i Skidome, Göteborg.

För första gången någonsin kommer Svenska skidförbundets satsning "Alla på snö" genomföras i Skidome i Göteborg. Tack vare samarbetet mellan Skidome, Svenska skidförbundet och Göteborgs skidförbund får 1 200 fjärdeklassare möjlighet att kostnadsfritt pröva längdskidåkning.

– Äntligen genomför vi Alla på snö i Skidome där barnen får testa längdskidåkning. Vi hoppas såklart att det här slår väl ut och att vi kan genomförande liknande dagar varje år. Gör vi ett bra jobb så får vi förhoppningsvis många nya barn till våra föreningar, säger Lars Ander, Göteborgs skidförbund.

Och det verkar onekligen lovande. Intresset bland skolorna i Göteborg har varit enormt. Budskapet om Alla på snö på Skidome spreds snabbt via sociala medier. När bokningen öppnade den 5 september tog det mindre än tre timmar för samtliga 1 200 platser att bli fullbokade. Succe!

– Det är superhäftigt att vi kan genomföra detta arrangemang. Den stora efterfrågan på platser i alla kommuner, allra störst i Göteborg och Stockholm, visar att vi fyller ett stort behov och att vi faktiskt gör skillnad. Fler barn som rör på sig, fler barn som får testa våra sporter och fler barn i skidanläggningarna, säger Johan Linnaeus, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Medverkande
Lärare och 100 barn från Torslandaskolan samt Skårsskolan
Lars Ander, styrelseledamot Göteborgs skidförbund
Johan Linnaeus, ansvarig för Alla på snö, Svenska skidförbundet
Linus Stridsman, event- och försäljningsansvarig Skidome

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...