Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hakola och Kyllönen premiärvinnare i Finland

I Finland startade den inhemska skidsäsongen med finska cupen i fristilssprint i Vuokatti på lördagen.
Vinnare i säsongspremiären blev Ristomatti Hakola och Anne Kyllönen.

Ristomatti Hakola var snabbast i kvalet och vann sedan både kvarten och semifinalen och var snabbast i finalen hårt uppvaktad av Juho Mikkonen och Iivo Niskanen.

En skön start på säsongen för Hakola som haft det tufft i förberedelserna.

– Det har varit svårt och psykiskt har jag varit nere. Men nu gick det väldigt bra, berättar Hakola för YLE efter segern.

I finalen tog Iivo Niskanens kommandot till en början innan Hakola tog över. På slutet handlande det om en kamp mellan Hakola och Juho Mikkonen där Hakola till slut vann med 1,61 sekunders marginal.

– Jag visste att Iivo skulle starta hårt. I sista stigningen var  det viktigt att vara ledningen. Jag var inte var inte riktigt lika fräsch i finalen som i heaten tidigare, konstaterade Hakola.
Även Anne Kyllönen var snabbast i kvalet och alla heaten.I finalen kontrollerade hon fältet och var en en knapp sekund före Laura Mononen över mållinjen. Trea blev Vilma Nissinen.

– Jag har jag fokuserat på sprintträning under försäsongen och och meningen är att det ska synas i tävlingarna, sa Kyllönen till YLE efter finalen.

Resultat:
Vuokatti, Finland
Finska cupen, sprint

Final damer:

1. Anne Kyllönen 3.20,38
2. Laura Mononen +0,82
3. Vilma Nissinen +2,01
4. Tiia Olkkonen +4,03
5. Jasmi Joensuu +5,49
6. Anita Korva +5,84

Final herrar:
1. Ristomatti Hakola 2.52,81
2. Juho Mikkonen +1,61
3. Iivo Niskanen +2,74
4. Antti Ojansivu +3,71
5. Juuso Haarala +4,49
6. Miska Poikkimäki +13,02

Finska cupen i Vuokatti fortsätter under söndagen med stafetter.

 

Siste nyheter

Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...