Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ludvig Sögnen Jensen vann Supersprinten i Östersund närmast före Marcus Grate, IFK Umeå. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.
Ludvig Sögnen Jensen vann Supersprinten i Östersund närmast före Marcus Grate, IFK Umeå. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Norsk dubbel på Supersprinten i Östersund

De norska favoriterna Ludvig Sögnen Jensen och Marte Nordlunde klarade favoritskapet och vann Supersprinten i Östersund.
Flera svenska åkare visade dock fin form och IFK Umeå-duon Marcus Grate och Linn Sömskar tog andraplaterna.

Supersprinten i Östersund var starten på nya World Sprint Series och för 100-metersspecialisten Ludvig Sögnen Jensen fick det effekten att han uppvisade nervositet. Inte ett vanligt beteende från den vindsnabbe norrmannen.

– Jag hade problem hela dagen. Jag höll på att krascha i prologen och även i kvart och semi hade jag problem. Det var vanskligt och hårt och det var några svenskar som var riktigt snabba.

I finalen gick jag all in och vann till slut. Det är jag väldigt nöjd med, sa Jensen till SVT och fortsatte;

– Normalt är min styrka att jag aldrig gör fel men idag gjorde jag det på väg till finalen. Jag stressade för mycket och var nervös. Kanske beror det på att vi äntligen har en världsserie i supersprint. Det betyder mycket för mig. Senare i vinter ser jag fram emot att möta några av världscupstjärnorna också.

Flera svenska herrar visade bra speed och allra bäst var Marcus Grate som knep andraplatsen bakom Jensen och såg snabb och fin ut hela tävlingsdagen.

Fyra blev Älvsby IF SK:s Johannes Hortlund. Ingen överraskning då han även tidigare gjort flera bra resultat på 100 meter.

Marcus Grate, Ludvig Jensen, Ragnar Bragvin Andresen och Johannes Hortlund FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.Marcus Grate, Ludvig Jensen, Ragnar Bragvin Andresen och Johannes Hortlund FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Olle Jonsson, Trillevallen, såg också han mycket stark ut för dagen men rök på en tjuvstart i semifinalen. Fint åkte också Gustav Aflodal, Offerdal, men han försvann som trea precis bakom Jensen i den andra semifinalen.

Marte Nordlunde blev för svår för de svenska tjejerna men starka insatser dagen igenom gjorde Linn Sömskar samt långloppsesset Lina Korsgren, Team Ramudden och Jackline Lockner, Hudiksvalls IF som var tvåa, trea och fyra i finalen.

Sömskar och Lockner var väntade finalåkare med den explosivitet som Korsgren visade var imponerande. Blir spännande att se om det också blir något hon kan utnyttja i långloppen i Ski Classics.

Linn Sömskar, Marte Nordlunde, Lina Korsgren och Jackline Lockner. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.Linn Sömskar, Marte Nordlunde, Lina Korsgren och Jackline Lockner. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Resultat
Supersprinten, Östersund

Final damer

1. Marte Nordlunde, Norge 13.49
2. Linn Sömskar, IFK Umeå + 0.23
3. Lina Korsgren, Team Ramudden + 0.32
4. Jackline Lockner, Hudiksvalls IF + 0.44

Komplett resultat damer

Final herrar
1. Ludvig Sögnen Jensen, Norge 12.02
2. Marcus Grate, IFK Umeå + 0.27
3. Ragnar Bragvin Andresen, Norge + 0.38
4. Johannes Hortlund, Älvsby IF SK + 0.45

Komplett resultat herrar

 

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...