Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tätklungan på långloppspremiären i Grönklitt i fjol med Jimmie Johnsson och Emil Persson i front. På lördag är det dags igen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Tätklungan på långloppspremiären i Grönklitt i fjol med Jimmie Johnsson och Emil Persson i front. På lördag är det dags igen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sylvasst startfält på långloppspremiären i Grönklitt

Redan på lördags 16 november drabbas gräddan av den svenska långloppseliten (och några norrmän) samman på långloppspremiären i Grönklitt.
– Banan ser fantastiskt fin ut just nu på konstsnöspåret och vi får se hur mycket natursnö som hinner komma, så bana och längd bestäms under veckan men loppet blir på minst 30 kilometer, säger Marcus Laggar, sportchef i Orsa Grönklitt.

Marcus Laggar är mycket nöjd med att redan på försäsongen ha kunnat få ett så starkt startfält.

– Ser man till vilka elitåkare som kommer så är det Sveriges starkaste startfält efter Vasaloppet, berättar Laggar och fortsätter;

– Det är otroligt roligt med alla anmälningar som kommit in under veckan och denna form av träningstävling verkar uppskattas av alla typer av skidåkare. Det blir härlig blandning av motionärer och elit. I nuläget är cirka 60 åkare anmälda varav 14 damer.

På herrsidan är följande toppåkare klara för start: Oskar Kardin, Emil Persson, Bob Impola, Anders Höst, Öyvind Moen Fjeld, Andreas Holmberg, Jimmie Johnsson, Marcus Johansson, Nils Persson, Pontus Nordström och Ludvig Tärning.

På damsidan denna imponerande kvartett med tre Vasaloppsvinnare: Britta Johansson Norgren, Lina Korsgren, Laila Kveli samt Elin Mohlin.

Detta innebär att de bästa långloppsteamen finns med: Team Ragde Eiendom, Lager 157 Ski Team, Team Engcom och Team Serneke.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...