Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Frida Karlsson sparade inte på krutet i säsongspremiären i Gällivare och vann 6,2 sekunder före Charlotte Kalla. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Frida Karlsson sparade inte på krutet i säsongspremiären i Gällivare och vann 6,2 sekunder före Charlotte Kalla. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Frida Karlsson sex sekunder före Charlotte Kalla i premiären

Frida Karlsson öppnade stenhårt i säsongspremiären i Gällivare. Det höll hela vägen till seger 6,2 sekunder före Charlotte Kalla.
– Det känns jättebra, verkligen. Det var kul, men lika jobbigt som jag kommer ihåg det. Jag tror att jag öppnade lite hårt och var kanske lite för taggad, så det var tungt i mitten, kommenterade Frida för SVT Sport.

Sollefteås Frida Karlsson öppnade sin vana trogen i ett mycket högt tempo och tog direkt några sekunders grepp på Charlotte Kalla, Piteå elit. Som störst var marginalen vid passeringen efter 6,5 kilometer då hon var tio sekunder före Kalla.

På slutet var det tunga ben för Karlsson men hon höll ihop loppet väl och segermarginalen blev 6,2 sekunder till Charlotte.

– Frida åkte starkt i dag, det är bara att gratulera henne till ett bra lopp och segern, sa Kalla till SVT Sport efter andraplatsen.

– Jag tycker att det var en jättebra genomkörare. Det var precis det här jag behövde, att försöka kriga på hela vägen, fortsatte Kalla.

En mycket glad Moa Lundgren, IFK Umeå, knep tredjeplatsen knappa tre sekunder före klubbkompisen Elina Rönnlund. De var båda dryga halvminuten efter Frida Karlsson.

Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Moa Lundgren. En glad trio på pallen i Gällivare. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Moa Lundgren. En glad trio på pallen i Gällivare. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

En bra premiär gjorde också Piteå elits Ebba Ribom som blev femma dryga 50 sekunder bakom vinnaren.

Ingen fler åkare klarade sig inom minuten bakom Frida Karlsson. Sexa 1,17 efter blev Linn Sömskar, IFK Umeå och sedan följde dessa åkare i tur och ordning topp tio: Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK, Anna Dyvik, IFK Mora SK, Nadine Fähndrich, Schweiz och Linn Svahn, Östersunds SK.

Liveresultat finns här.

Officiella resultat Gällivarepremiären fredag:

H 21

D 21

H 17-20

D 17-20

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...