Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Didrik Tönseth vann 18,9 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo i Beitostölen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson
Didrik Tönseth vann 18,9 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo i Beitostölen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Johaug och Tönseth klara vinnare i Beitostölen

Therese Johaug och Didrik Tönseth tog båda klara segrar när 10 respektive 15 kilometer klassisk stil i Beitostölen på lördagen.
Johaug hade en segermarginal lite över minuten till Heidi Weng och Tönseth var nästan 20 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo.

Väntade vinnare på den norska premiären på distans med andra ord. Till skillnad från i går när det var sprint i Beitostölen och Ane Appelkvist Stenseth och Erik Valnes vann närmast före Marken Caspersen Falla och Pål Tröan Aune.

Att Therese Johaug skulle vinna den norska distanspremiären var förstås helt programenligt. Segermarginal på en dryg minut alltså till Heidi Weng. Samtidigt som Frida Karlsson vann 40 sekunder före Jonna Sundling och Charlotte Kalla i Gällivare.

Vad innebär det vid världscuppremiären i Ruka, Finland nästa helg? Kanske att det kan bli ganska jämnt mellan Frida och Therese.

Trea i Norge var junioren Marie Helene Fossesholm 1.13 efter Johaug. Så starka åkare som USA:s Jessica Diggins och Sadie Bjornsen var fyra och femma över en och en halv minut efter.

Det blir med andra mycket intressant med kampen Johaug Karlsson i Ruka. Men också med Jonna Sundling, Charlotte Kalla och Stina Nilsson som vill blanda sig i matchen.

Didrik Tönseth tog en klar seger 18,9 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo som i sin tur hade lika stor marginal till trean Simen Hegstad Krüger. Tätt där bakom följde tre åkare: Emil Iversen, Pål Golberg och Martin Löwström Nyenget. Anmärkningsvärt nog var Martin Johnsrud Sundby först på 31:a plats nästa två och en halv minut efter Tönseth.

Resultat Beitostölen

Damer 10 km klassiskt

Herrar 15 km klassiskt

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...