Didrik Tönseth vann 18,9 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo i Beitostölen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Didrik Tönseth vann 18,9 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo i Beitostölen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Johaug och Tönseth klara vinnare i Beitostölen

Therese Johaug och Didrik Tönseth tog båda klara segrar när 10 respektive 15 kilometer klassisk stil i Beitostölen på lördagen.
Johaug hade en segermarginal lite över minuten till Heidi Weng och Tönseth var nästan 20 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo.

Väntade vinnare på den norska premiären på distans med andra ord. Till skillnad från i går när det var sprint i Beitostölen och Ane Appelkvist Stenseth och Erik Valnes vann närmast före Marken Caspersen Falla och Pål Tröan Aune.

Att Therese Johaug skulle vinna den norska distanspremiären var förstås helt programenligt. Segermarginal på en dryg minut alltså till Heidi Weng. Samtidigt som Frida Karlsson vann 40 sekunder före Jonna Sundling och Charlotte Kalla i Gällivare.

Vad innebär det vid världscuppremiären i Ruka, Finland nästa helg? Kanske att det kan bli ganska jämnt mellan Frida och Therese.

Trea i Norge var junioren Marie Helene Fossesholm 1.13 efter Johaug. Så starka åkare som USA:s Jessica Diggins och Sadie Bjornsen var fyra och femma över en och en halv minut efter.

Det blir med andra mycket intressant med kampen Johaug Karlsson i Ruka. Men också med Jonna Sundling, Charlotte Kalla och Stina Nilsson som vill blanda sig i matchen.

Didrik Tönseth tog en klar seger 18,9 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo som i sin tur hade lika stor marginal till trean Simen Hegstad Krüger. Tätt där bakom följde tre åkare: Emil Iversen, Pål Golberg och Martin Löwström Nyenget. Anmärkningsvärt nog var Martin Johnsrud Sundby först på 31:a plats nästa två och en halv minut efter Tönseth.

Resultat Beitostölen

Damer 10 km klassiskt

Herrar 15 km klassiskt

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...
På Jizerska i vintras blev det en trippel för Team Ragde Eiendom. Från vänster Oskar Kardin, Andreas Nygaard och Petter Eliassen. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Världens genom tiderna bästa långloppslag presenteras

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för inför vintern. Idag har turen kommit till Team Ragde Eiendom. Anders och Jörgen Aukland etablerade sitt långloppslag redan 2007. De har vunni...