Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson i mål som sexa på sprintfinalen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Oskar Svensson i mål som sexa på sprintfinalen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Kläbo överlägsen - Oskar Svensson sexa

Johannes Hösflot Kläbo var helt överlägsen i sprintfinalen i Ruka. När han sprang uppför sista backen på sitt karakteristiska sätt kunde ingen följa.
Oskar Svensson tog sig till final som Lucky Loser och väl där blev han sexa. En bra start på världscupsäsongen för Oskar efter knäskadan i Gällivare förra helgen.
– Jag känner mig väldigt nöjd ändå, men aldrig kul att inte orka en final, kommenterade Oskar för SVT Sport.

Fyra svenska herrar klarade kvalet, ett bra besked.

Oskar Svensson var 30:e man i prologen men visade i kvarten att han skulle bli att räkna med när han var tvåa bakom Kläbo där. Han gick sedan vidare på tid som fyra i första semifinalen där Kläbo åter var snabbast.

I finalen fanns inte krafterna att utmana.

– Med tanke på att jag inte trodde jag kunde starta för två dagar sen så måste jag ändå vara nöjd med dagen, sa Svensson till SVT Sport.

Johan Häggström fick också en bra start på säsongen. Han var femma i prologen och sen tvåa i kvarten och trea i semifinalen bakom fransmannen Richard Jouve.

– Riktigt kul. Sjukt bra säsongsstart, sa Häggström till SVT Sport.

– Jag visste att det skulle avgöras slutet och det kändes bra. Hade jag klarat att hålla i lite bättre kanske jag klarat fransmannen på upploppet, fortsatte Piteå elit-åkaren Häggström.

Johan Häggström fick en bra start på minitouren. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Johan Häggström fick en bra start på minitouren. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Närmast bakom Häggström i semifinalen var Calle Halfvarsson och Teodor Peterson. Stabil start på säsongen för Sågmyra SK-duon med andra ord

Kläbo kommenterade sin överlägsna seger så här:

– Det verkar fungera rätt så bra. Det är en fantastisk start på säsongen.

Topptrion Pål Golberg, Johannes Hösflot Kläbo och Richard Jouve. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Topptrion Pål Golberg, Johannes Hösflot Kläbo och Richard Jouve. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Resultat finns här.

Ställning i minitouren.

Svenskarnas placeringar:

6. Oskar Svensson
7. Johan Häggström
8. Calle Halfvarsson
9. Teodor Peterson

45. Olof Jonsson
64. Axel Ekström
68. Jens Burman
71. Björn Sandström

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...