Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson i mål som sexa på sprintfinalen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Oskar Svensson i mål som sexa på sprintfinalen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Kläbo överlägsen - Oskar Svensson sexa

Johannes Hösflot Kläbo var helt överlägsen i sprintfinalen i Ruka. När han sprang uppför sista backen på sitt karakteristiska sätt kunde ingen följa.
Oskar Svensson tog sig till final som Lucky Loser och väl där blev han sexa. En bra start på världscupsäsongen för Oskar efter knäskadan i Gällivare förra helgen.
– Jag känner mig väldigt nöjd ändå, men aldrig kul att inte orka en final, kommenterade Oskar för SVT Sport.

Fyra svenska herrar klarade kvalet, ett bra besked.

Oskar Svensson var 30:e man i prologen men visade i kvarten att han skulle bli att räkna med när han var tvåa bakom Kläbo där. Han gick sedan vidare på tid som fyra i första semifinalen där Kläbo åter var snabbast.

I finalen fanns inte krafterna att utmana.

– Med tanke på att jag inte trodde jag kunde starta för två dagar sen så måste jag ändå vara nöjd med dagen, sa Svensson till SVT Sport.

Johan Häggström fick också en bra start på säsongen. Han var femma i prologen och sen tvåa i kvarten och trea i semifinalen bakom fransmannen Richard Jouve.

– Riktigt kul. Sjukt bra säsongsstart, sa Häggström till SVT Sport.

– Jag visste att det skulle avgöras slutet och det kändes bra. Hade jag klarat att hålla i lite bättre kanske jag klarat fransmannen på upploppet, fortsatte Piteå elit-åkaren Häggström.

Johan Häggström fick en bra start på minitouren. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Johan Häggström fick en bra start på minitouren. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Närmast bakom Häggström i semifinalen var Calle Halfvarsson och Teodor Peterson. Stabil start på säsongen för Sågmyra SK-duon med andra ord

Kläbo kommenterade sin överlägsna seger så här:

– Det verkar fungera rätt så bra. Det är en fantastisk start på säsongen.

Topptrion Pål Golberg, Johannes Hösflot Kläbo och Richard Jouve. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Topptrion Pål Golberg, Johannes Hösflot Kläbo och Richard Jouve. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Resultat finns här.

Ställning i minitouren.

Svenskarnas placeringar:

6. Oskar Svensson
7. Johan Häggström
8. Calle Halfvarsson
9. Teodor Peterson

45. Olof Jonsson
64. Axel Ekström
68. Jens Burman
71. Björn Sandström

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...