www.langd.se

Oskar Svensson i mål som sexa på sprintfinalen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Oskar Svensson i mål som sexa på sprintfinalen i Ruka. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Kläbo överlägsen - Oskar Svensson sexa

Johannes Hösflot Kläbo var helt överlägsen i sprintfinalen i Ruka. När han sprang uppför sista backen på sitt karakteristiska sätt kunde ingen följa.
Oskar Svensson tog sig till final som Lucky Loser och väl där blev han sexa. En bra start på världscupsäsongen för Oskar efter knäskadan i Gällivare förra helgen.
– Jag känner mig väldigt nöjd ändå, men aldrig kul att inte orka en final, kommenterade Oskar för SVT Sport.

Fyra svenska herrar klarade kvalet, ett bra besked.

Oskar Svensson var 30:e man i prologen men visade i kvarten att han skulle bli att räkna med när han var tvåa bakom Kläbo där. Han gick sedan vidare på tid som fyra i första semifinalen där Kläbo åter var snabbast.

I finalen fanns inte krafterna att utmana.

– Med tanke på att jag inte trodde jag kunde starta för två dagar sen så måste jag ändå vara nöjd med dagen, sa Svensson till SVT Sport.

Johan Häggström fick också en bra start på säsongen. Han var femma i prologen och sen tvåa i kvarten och trea i semifinalen bakom fransmannen Richard Jouve.

– Riktigt kul. Sjukt bra säsongsstart, sa Häggström till SVT Sport.

– Jag visste att det skulle avgöras slutet och det kändes bra. Hade jag klarat att hålla i lite bättre kanske jag klarat fransmannen på upploppet, fortsatte Piteå elit-åkaren Häggström.

Johan Häggström fick en bra start på minitouren. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Johan Häggström fick en bra start på minitouren. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Närmast bakom Häggström i semifinalen var Calle Halfvarsson och Teodor Peterson. Stabil start på säsongen för Sågmyra SK-duon med andra ord

Kläbo kommenterade sin överlägsna seger så här:

– Det verkar fungera rätt så bra. Det är en fantastisk start på säsongen.

Topptrion Pål Golberg, Johannes Hösflot Kläbo och Richard Jouve. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Topptrion Pål Golberg, Johannes Hösflot Kläbo och Richard Jouve. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Resultat finns här.

Ställning i minitouren.

Svenskarnas placeringar:

6. Oskar Svensson
7. Johan Häggström
8. Calle Halfvarsson
9. Teodor Peterson

45. Olof Jonsson
64. Axel Ekström
68. Jens Burman
71. Björn Sandström

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.
Stina Nilsson får plats i A-landslaget i skidskytte inför hennes första säsong som skidskytt. FOTO: Håkan Blidberg, Skidskytteförbundet.

Nye sportchefen för skidskytteförbundet: ”Stina är givetvis en drömvärvning”

Skidskytteförbundet presenterar nu Anna-Maria Uusitalo som ny sportchef och hon kunde knappast få en mer spännande start på uppdraget, nämligen hur förbundet på bästa sätt ska kunna stödja Stina Nilss...