Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
holmenkol_natural_skiwax

Holmenkol Natural Skiwax får bära Svanenmärkning

Holmenkol har under en tid jobbat med en miljöcertifiering och nu är den klar. Den tyska vallatillverkarens nya produkt Natural Skiwax är värdens första skidvalla som får bära Svanenmärkning.

– För oss på Svanenmärket är Holmenkol ett företag med en lång tradition inom skidsport. Därför är vi mycket glada att tilldela vår första SWAN-certifiering i kategorin skidvalla till vår partner Holmenkol, världens äldsta tillverkare av skidvalla, säger Thor Hirsch, Projekt Manager på Svanen.

Svanenmärket finns endast på de miljömässigt bästa produkterna och tjänsterna för att man som konsument på ett enkelt sätt ska kunna göra det miljömässigt bästa valet. 2106 0001 (”0001” betyder att man är den första licensinnehavaren för skidvalla).

Enligt ett pressmeddelande från Holmenkol så är Natural Skiwax produkter:

  • biologiskt nedbrytbara (enligt OECD 301: efter bara 28 dagar har över 60% av innehållet brutits ned).
  • tillverkade i deras egen ISO-certifierade produktionsanläggning där man bland annat använder grön el och minimerar vattenanvändningen.


Dessa två Holmenkol Natural Skiwax produkter får nu Svanenmärkning:
natural_skiwax_x2.jpg
Så här skriver Holmenkol om produkterna:

  • Är fluorfri
  • Ger bra glidprestanda
  • Är smutsavvisande
  • Har bra slitstyrka
  • Är lika bra som motsvarande fluorhaltig valla
  • Är lätt att använda (ingen ”verkstad” i källaren behövs)


Holmenkol distribueras i Sverige av BIOS AB, Malung.

Siste nyheter

Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...