Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anton Karlsson ska opereras för diskbråck inom ett par veckor och missar säsongen.. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Anton Karlsson ska opereras för diskbråck inom ett par veckor och missar säsongen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anton Karlsson opereras - missar säsongen

Lager 157 Ski Team-åkaren Anton Karlsson har sedan i början av september stått utanför tävlingsverksamheten för att rehabilitera ett diskbråck. Förhoppningen har varit att rehab skulle kunna lösa det akuta problemet, men igår efter ytterligare besök hos läkare så gjorde man valet att gå vidare med operation om ett par veckor.

– Vi har hoppats och trott att Anton skulle komma tillbaka med hjälp av rehab och att han skulle vara spelbar senare i vinter, men tyvärr får vi nu konstatera att Anton inte tävlar denna säsong, säger teamets sportchef Anton Järnberg.
 
Karlsson, som har vunnit den gröna sprintvästen i Ski Classics de senaste två säsongerna, tvingas nu se kompisarna i teamet från sidan.
 
– Smärtan är fortsatt hög och funktionen kraftig nedsatt i mitt vänstra ben. Efter att ha haft en väldigt positiv trend och start på min rehabilitering så har det nu tyvärr gått åt andra hållet och just nu är en operation det som är det bästa för mig för att komma tillbaka till normal status med en frisk och smärtfri kropp, berättar Karlsson.
 
Då en intensiv rehab påbörjades i början av september var förhoppningen att Karlsson skulle vara tillbaka i skidspåret redan till vintern. Men samtidigt fanns det med i planen att operation kunde vara det som skulle krävas för att Karlsson skulle komma tillbaka. Laget tappar en av sina spetsåkare men tappar inte tron på Karlsson som skidåkare.
 
– Målet är detsamma, men vägen dit är förändrad. Motivationen är fortsatt väldigt stark, avslutar Karlsson.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...