Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johanna Hagström slutade trea i sprinten på Skandinaviska cupen i Vuokatti. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Johanna Hagström slutade trea i sprinten på Skandinaviska cupen i Vuokatti. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johanna Hagström trea i Vuokatti


Tre svenska damåkare tog sig till final vid sprinten i Skandinaviska cupen i Vuokatti på fredagen.
En fick kliva upp på pallen - Ulricehamnsåkaren Johanna Hagström, som slutade trea bakom norskorna Silje Slind och Julie Myhre.

Johanna Hagström var snabbast i prologen och hade ytterligare sex svenska tjejer med sig vidare till finalomgångarna. Hagström vann sedan sin kvart, precis som IFK Moras Anna Dyvik. I första semin var Johanna först igen följd av Kalix Jenni Öberg. Dyvik gick till finalen på tid som trea i andra semin.

I finalen var det ändå den norska duon Slind och Myhre som var starkast med Slind hundradelen före. Hagström var trea två sekunder bakom och tätt före Öberg och Dyvik.

På herrsidan var det en brutal norsk dominans med sex norrmän till final. Thomas Larsen vann närmast före Martin Nyenget och Jörgen Lippert. Det var för övrigt elva norrmän och en finländare som tog sig till semifinalerna.

Fyra svenska herrar klarade kvalet men alla åkte ut i kvarten. Här är kvartetten med prologplaceringar: Hugo Jacobsson (17), Jens Andersson (20), Gustav Eriksson (26) och Gustav Aflodal (29).

Liveresultat damer

Liveresultat herrar

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...