Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johanna Hagström slutade trea i sprinten på Skandinaviska cupen i Vuokatti. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Johanna Hagström slutade trea i sprinten på Skandinaviska cupen i Vuokatti. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johanna Hagström trea i Vuokatti


Tre svenska damåkare tog sig till final vid sprinten i Skandinaviska cupen i Vuokatti på fredagen.
En fick kliva upp på pallen - Ulricehamnsåkaren Johanna Hagström, som slutade trea bakom norskorna Silje Slind och Julie Myhre.

Johanna Hagström var snabbast i prologen och hade ytterligare sex svenska tjejer med sig vidare till finalomgångarna. Hagström vann sedan sin kvart, precis som IFK Moras Anna Dyvik. I första semin var Johanna först igen följd av Kalix Jenni Öberg. Dyvik gick till finalen på tid som trea i andra semin.

I finalen var det ändå den norska duon Slind och Myhre som var starkast med Slind hundradelen före. Hagström var trea två sekunder bakom och tätt före Öberg och Dyvik.

På herrsidan var det en brutal norsk dominans med sex norrmän till final. Thomas Larsen vann närmast före Martin Nyenget och Jörgen Lippert. Det var för övrigt elva norrmän och en finländare som tog sig till semifinalerna.

Fyra svenska herrar klarade kvalet men alla åkte ut i kvarten. Här är kvartetten med prologplaceringar: Hugo Jacobsson (17), Jens Andersson (20), Gustav Eriksson (26) och Gustav Aflodal (29).

Liveresultat damer

Liveresultat herrar

 

Siste nyheter

Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...