Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Heidi Weng, Therese Johaug och Jessica Diggins på pallen efter skejtloppet i Davos. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Patrick Steiner.
Heidi Weng, Therese Johaug och Jessica Diggins på pallen efter skejtloppet i Davos. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Patrick Steiner.

Johaug överlägsen igen - Kalla tionde

Det blev samma åkare på pallen som i Lillehammer när damerna åkte 10 kilometer skejt i Davos. Therese Johaug vann, förstås, på nytt. Tvåa halvminuten efter var Heidi Weng som slog trean Jessica Diggins med sex sekunder. Charlotte Kalla slutade på tionde plats 1.19 efter Johaug.

De tre åkarna på pallen var helt väntade. Att Johaug skulle vinna kändes kassaskåpssäkert. Weng och Diggins bytte plats sedan skiathlonloppet i Lillehammer förra helgen.

Där bakom följde österrikes Teresa Stadlober och finskorna Krista Pärmäkoski och Kerttu Niskanen. Sjua tjeckiskan Katerina Razymova som åkte bra också i Ruka. Stark åtta var norska Magni Smedås och nia USA:s Sadie Maubet Bjornsen.

Charlotte Kalla var bästa svenska åkare på tionde plats. Stabilt men Charlotte vill förstås mer än så här.

– Jag försökte hålla en jämn fart. Men det kändes inte som jag var riktigt rapp. Jag försökte bara får skidorna att rulla på, kommenterade Charlotte för SVT Sport.

Charlotte Kalla på väg mot tionde plats i Davos. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Patrick Steiner.Charlotte Kalla på väg mot tionde plats i Davos. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Patrick Steiner.

Moa Lundgren blev andra svenska på 24:e plats efter en offensiv öppning och elfte plats efter 2,2 kilometer.

– Fint om jag skulle orka andra varvet också. Jag hade inget överskott kvar då, sa Moa till SVT Sport.

Inga fler svenskor klarade topp 30 och världscuppoäng. Elina Rönnlund öppnade precis som Lundgren med bra fart och var tionde vid 2,2 kilometer. I mål var hon på 31:a plats elva sekunder efter Moa.

För gårdagens vinnare Linn Svahn blev det en 53:e plats efter en rejäl omkullkörning på första varvet.

– Jag hade en tydlig plan att gå återhållsamt uppför och trycka på allt utför, där tror jag att jag kan tjäna en del sekunder. Men på första varvet kraschade jag utför och flög utanför banan, det var ju lite onödigt, berättade Linn för SVT Sport och fortsatte;

– Jag satsade utav bara fan och hade alldeles för hög fart i en S-kurva som var lite isig. Då var jag nere på marken. Det var onödigt men ja... Ingen minns en fegis.

Liveresultat finns här.

Svenskornas placeringar:

10. Charlotte Kalla
24. Moa Lundgren
31. Elina Rönnlund
38. Emma Ribom
48. Moa Olsson
53. Linn Svahn

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...