Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Simen Hegstad Krüger vann 15 kilometer skejt i Davos på ett övertygande sätt. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.
Simen Hegstad Krüger vann 15 kilometer skejt i Davos på ett övertygande sätt. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.

Krüger suverän vinnare i Davos - Häggström 15:e

Olympiamästaren på skitahlon 2018 Simen Hegstad Krüger var tillbaka i gammal god form och vann 15 kilometer skejt i Davos i suverän stil. Johan Häggström blev bäste svensk på 15:e plats
– En fantastisk känsla att vinna igen. Det var ett hundraprocentigt lopp idag, sa Krüger i segerintervjun.

Krüger var några få sekunder efter Iivo Niskanen i inledningen av loppet men vid fem kilometer var han 1,5 sekunder före och sedan utökade han ledning successivt och till slut blev segermarginalen 19 sekunder.

Norrmannen gjorde ett imponerande lopp och åkte verkligen stort med vägvinnande teknik.

– Det var en perfekt känsla och perfekta skidor idag. Det gäller att inte öppna för hårt på den här banan och det klarade jag bra, sammanfattade Krüger.

Sergey Ustiugov tog andraplatsen en sekund före hemmafavoriten Dario Cologna. Iivo Niskanen gjorde ett av sina bästa skejtlopp och blev fyra. Dagens skräll var britten Andrew Young som slutade på åttonde plats.

Bäst av de svenska åkarna var Johan Häggström på 15:e plats precis minuten bakom Krüger. Johan låg 21:a med fem kilometer kvar men avslutade starkt och plockade sex platser.

– Det här var skönt. Jag var riktigt taggad innan, sa Häggström till SVT Sport.

– Det är en tuff bana där man måste ligga på hela tiden. Jag lyckades hålla bra tryck på sista varvet, fortsatte Johan.

Jens Burman hade stora förhoppningar inför dagen. Inte minst med tanke på hur inledningen på säsongen sett ut. Efter loppet var Burman inte nöjd med sin 21:a plats runt 13 sekunder efter Häggström. Kanske hade inte Jens optimala skidor för dagen men det var inget han själv nämnde.

– Jag är besviken! Det kändes bra i kroppen men resultatet visade något helt annat, sa Jens till SVT Sport.

– Jag tog i som fan i början men var ändå åtta sekunder efter vid första passeringen. Sedan tappade jag stadigt. Jag trodde det skulle gå bättre utifrån känslan, fortsatte Burman.

Världscuppoäng blev det också till Karl-Johan Westberg på 29:e plats. Troligtvis Westbergs bästa distanslopp. Han var 26 sekunder bakom Burman.

Officiellt resultat finns här.

Svenskarnas placeringar:

15. Johan Häggström
21. Jens Burman
29. Karl-Johan Westberg
48. Axel Ekström
57. Björn Sandström
68. Gustaf Berglund

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.