Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tilde Bångman, Offerdals SK, är en av många juniorer som åker Scandic cup i Östersund i helgen. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Tilde Bångman, Offerdals SK, är en av många juniorer som åker Scandic cup i Östersund i helgen. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Julhelgen inleds med att längdeliten intar Östersund

På uppdrag av Svenska skidförbundet är Östersunds SK den kommande helgen värd för vad som blir ett av de större eventen på Östersunds skidstadion denna vinter sett till antalet deltagare. 21-22 december 2019 samlas juniorer och seniorer i Östersund för nationell juniorcup och seniortävling med FIS-status. Tävlingar som förutom att locka svenska åkare även lockar internationella åkare. Med över 450 anmälda åkare kommer det blir stor skidfest i Östersund.

Den nationella juniorcupen, Scandic cup, består av åtta stycken deltävlingar. Av dessa deltävlingar är det sex stycken som räknas in i den totala cupen. De orter som Svenska skidförbundet har valt ut att vara arrangör denna säsong är Östersund som inleder cupen för att sedan följas av Falun, Lycksele och Bruksvallarna.

Seniortävlingen håller FIS-status och lockar båda den svenska traditionella längdåkare från till exempel landslagets Team Bauhaus och Team Svenska Spel men även den svenska långloppseliten från Visma Ski Classics.

– Den här helgen kommer det bli full aktivitet på Östersunds Skidstadion. Det är över 450 åkare anmälda från främst Sverige men det kommer även åkare från Norge, Kina, Island med mera, säger säger tävlingsledaren Tommie Jirhed och fortsätter;

– Det är alltid roligt att välkomna tillbaka juniorer, landslags och elitåkare till Östersund och vår fina arena. Det är nu två år sedan vi sist arrangerade Scandic Cup. Då fick vi se de nu aktuella världscupsåkarna Linn Svahn (Östersunds SK) och Moa Lundgren (IFK Umeå) möta varandra i sprintfinal. Med julen precis runt hörnet så ser vi som klubb fram emot att arrangera dessa tävlingar och välkomnar alla till Östersund och Östersunds skidstadion.

Tävlingsschema:

21 dec 2019

Scandic Cup del 1 - sprint klassisk stil
D17-18, D19-20, H17-18, H19-20
FIS Senior - sprint klassisk stil
D21, H21

22 dec 2019
Scandic Cup del 2 - distans fri stil

D17-18 10 km D19-20 15 km H17-18 15 km H19-20 20 km
FIS Senior - distans fri stil
D21 15 km H21 20 km

Ytterligare info: www.scostersund.se

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...