Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson missar tredje världscuphelgen i rad men räknar med att vi igång till Tour de Ski. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Calle Halfvarsson missar tredje världscuphelgen i rad men räknar med att vi igång till Tour de Ski. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Olle istället för Calle i Planica

Calle Halfvarsson var tillbaka i den svenska truppen till helgens världscupsprintar i Planica, Slovenien. Men Calle har fått bakslag på sin förkylning och ersätts nu av Olle Jonsson, Trillevallens SK.

Följande meddelas från landlagsledningen på torsdagsmorgonen:

”Calle Halvarsson har varit igång med träning efter sin förkylning, men har nu fått ett litet bakslag med lättare förkylningssymtom. Han drar ner på träning i några dagar och står över helgens tävlingar i Planica för att säkra upp inför Tour de Ski.”

Det här betyder att Olle Jonsson, som vann sprinten på den svenska premiären i Gällivare, får en ny chans att köra i den svenska landslagsdräkten. För Calle Halfvarsson innebär det att han missar tredje världscuphelgen i rad efter att han åkte premiären i Ruka, Finland.

Längdlandslaget till världscupen i Planica, Slovenien, 21–22 december:

Damer
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
Johanna Hagström, Ulricehamns IF
Stina Nilsson, IFK Mora SK
Jonna Sundling, Piteå elit
Linn Svahn, Östersunds SK
Jennie Öberg, Kalix skidklubb.

Herrar
Marcus Grate, IFK Umeå
Olof Jonsson, Trillevallens SK
Johan Häggström, Piteå elit
Anton Persson, SK Bore
Teodor Peterson, Sågmyra SK
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK.

Siste nyheter

liv_levi_pod_bild

Podcasts som tar dig in i långloppsvärlden

I rådande tider är det många som kanske får lite mer tid att fördriva. Är man intresserad av långloppsskidåkning i allmänhet och Visma Ski Classics i synnerhet så kan vi rekommendera att lyssna på pod...