Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson missar tredje världscuphelgen i rad men räknar med att vi igång till Tour de Ski. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Calle Halfvarsson missar tredje världscuphelgen i rad men räknar med att vi igång till Tour de Ski. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Olle istället för Calle i Planica

Calle Halfvarsson var tillbaka i den svenska truppen till helgens världscupsprintar i Planica, Slovenien. Men Calle har fått bakslag på sin förkylning och ersätts nu av Olle Jonsson, Trillevallens SK.

Följande meddelas från landlagsledningen på torsdagsmorgonen:

”Calle Halvarsson har varit igång med träning efter sin förkylning, men har nu fått ett litet bakslag med lättare förkylningssymtom. Han drar ner på träning i några dagar och står över helgens tävlingar i Planica för att säkra upp inför Tour de Ski.”

Det här betyder att Olle Jonsson, som vann sprinten på den svenska premiären i Gällivare, får en ny chans att köra i den svenska landslagsdräkten. För Calle Halfvarsson innebär det att han missar tredje världscuphelgen i rad efter att han åkte premiären i Ruka, Finland.

Längdlandslaget till världscupen i Planica, Slovenien, 21–22 december:

Damer
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
Johanna Hagström, Ulricehamns IF
Stina Nilsson, IFK Mora SK
Jonna Sundling, Piteå elit
Linn Svahn, Östersunds SK
Jennie Öberg, Kalix skidklubb.

Herrar
Marcus Grate, IFK Umeå
Olof Jonsson, Trillevallens SK
Johan Häggström, Piteå elit
Anton Persson, SK Bore
Teodor Peterson, Sågmyra SK
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK.

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...