Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
logo_julkaramellen

Deltagarrekord på JulKaramellen i Västergötland

Trots en väldigt varm decembermånad så kommer Äspereds IF och Borås GIF genomföra lördagens tävlingspremiär för längdskidor, JulKaramellen. Tranemo IF har med öppna armar tagit emot arrangörerna som får låna Hagatorpets vita guld för att kunna starta upp skidsäsongen 2019-2020.

Snön som var tillverkad vid Borås GIF skidarena har de senaste veckorna smält bort i det milda vädret. Därför har man sett över olika alternativ för att ändå kunna starta upp tävlingssäsongen på lördag.

– Det är såklart synd att vi inte kan arrangera på vår hemmaarena men det viktigaste är att vi kan erbjuda alla barn och ungdomar säsongens första tävling. I Tranemo får vi bästa möjliga förutsättningar för att genomföra JulKaramellen utifrån det rådande väderläget säger Jonas Peterson, ordförande Borås GIF.

Ungdomar från 7 år upp till senioråkare är anmälda till tävlingen och arrangören kan redan nu bekräfta ett nytt deltagarrekord för tävlingen som arrangeras för tredje året i rad.

– Intresset har varit enormt och vi tror att vi kommer ha 150 åkare med i tävlingen på lördag. Det är nästan dubbelt så många som ifjol vilket bekräftar att behovet av en tidig säsongspremiär är önskad bland alla skidungdomar säger tävlingsledare Klaes Göransson från Äspereds IF.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...