Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jenny Solin vann sprinten i Östersund på lördagen. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Jenny Solin vann sprinten i Östersund på lördagen. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Max Novak och Jenny Solin sprintvinnare i Östersund

Max Novak, Offerdals SK och Jenny Solin, Sollefteå skidor vann dagens sprint i Östersund. I damklassen var Ebba Andersson tillbaka i tävlingsspåret och var snabbast i prologen och slutade trea i finalen.

Max Novak som fått en pangstart på säsongen i Visma Ski Classics, visade också vid säsongspremiären i Gällivare att sprintformen är god när han gick till final.

Nu vann Novak sprinten i Österund före norrmannen Geir Kristian Hoaas och klubbkompisen Axel Aflodal.

På damsidan blev det seger för Jenny Solin som kommit tillbaka bra i vinter efter några tunga säsonger. Nu vann hon finalen före IFK Umeås Rebecca Öhrn och Ebba Andersson.

En glädjande och god comeback blev det av Ebba. Även om det krånglade lite i finalen.

– Det var en kinesiska som klev framför henne i starten och Ebba ramlade, berättade Ebbas pappa och tränare Per-Ola Andersson för SVT Sport.

– Hon tyckte att det gick bra, men det kommer ju att bli bättre. Det var inga problem med knät. Läkare och fysio har ju sagt att allt är okej och att det har läkt. Så det är bara att köra på, och det kändes bra, berättade Per-Ola vidare.

Resultat herrar

Sprintstege herrar

Resultat damer

Sprintstege damer

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...