Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jenny Solin vann sprinten i Östersund på lördagen. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Jenny Solin vann sprinten i Östersund på lördagen. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Max Novak och Jenny Solin sprintvinnare i Östersund

Max Novak, Offerdals SK och Jenny Solin, Sollefteå skidor vann dagens sprint i Östersund. I damklassen var Ebba Andersson tillbaka i tävlingsspåret och var snabbast i prologen och slutade trea i finalen.

Max Novak som fått en pangstart på säsongen i Visma Ski Classics, visade också vid säsongspremiären i Gällivare att sprintformen är god när han gick till final.

Nu vann Novak sprinten i Österund före norrmannen Geir Kristian Hoaas och klubbkompisen Axel Aflodal.

På damsidan blev det seger för Jenny Solin som kommit tillbaka bra i vinter efter några tunga säsonger. Nu vann hon finalen före IFK Umeås Rebecca Öhrn och Ebba Andersson.

En glädjande och god comeback blev det av Ebba. Även om det krånglade lite i finalen.

– Det var en kinesiska som klev framför henne i starten och Ebba ramlade, berättade Ebbas pappa och tränare Per-Ola Andersson för SVT Sport.

– Hon tyckte att det gick bra, men det kommer ju att bli bättre. Det var inga problem med knät. Läkare och fysio har ju sagt att allt är okej och att det har läkt. Så det är bara att köra på, och det kändes bra, berättade Per-Ola vidare.

Resultat herrar

Sprintstege herrar

Resultat damer

Sprintstege damer

 

Siste nyheter

Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...
Linn Sömskar blev bäst av de svenska åkarna i Skandinaviska cupen som tvåa. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Slutresultat i Skandinaviska cupen

Säsongens Skandinaviska Cup avslutades efter att sex deltävlingar genomförts under vintern. Bästa svenska åkare i cupen var Linn Sömskar, IFK Umeå och Maria Nordström, Borås SK, som blev tvåa och tre...