Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Svahn och Maja Dahlqvist jublar på pallen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Matic Klansek.
Linn Svahn och Maja Dahlqvist jublar på pallen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Matic Klansek.

Ny svensk dubbel - Linn Svahn avgjorde för Sverige 2

Linn Svahn fick en härlig revansch för fallet på sprinten i går. Idag avgjorde hon sprintstafetten i Planica när hon spurtade ner Jonna Sundling i Sveriges förstalag på upploppet.
– Det är riktigt skönt. Maja har en sådan bra svit i teamsprint så jag gjorde mitt bästa för att fortsätta hålla i den, sa Svahn i segerintervjun.

Dagens vinst var Sveriges femte raka i sprintstafett i världscupen.

I det kraftiga snöfallet och tröga föret gick det lugnt på de första varven i finalen. När det var dags för näst sista sträckan satte Stina Nilsson i Sverige 1 rejäl fart och Maja Dahlqvist i andralaget hängde på. Bara Norges förstalag med Maiken Caspersen Falla kunde följa.

På slutsträckan hade Jonna Sundling täten från start följd av Linn Svahn. Norge med Ane Apelqvist Stenseth hängde med och Nadine Fähndrich från Schweiz åkte starkt och kunde ansluta.

In mot stadion vek Svahn ut och utmanade Sundling. Över upploppet var den 20-åriga Östersunds SK-åkaren starkast och grejade segern. Sundling tog andraplatsen sekunden bakom och precis före Fähndrich.

– Det här var skitkul, sa Maja Dahlqvist till SVT Sport efter segern.

– Det kändes ganska lugnt när Linn åkte sista sträckan. Hon sparade på krutet tills hon behövde. Hon var säker och stark, fortsatte Maja.

Svahn var rejält taggad inför sin slutsträcka.

– När jag såg Maja köra så bra så tänkte jag ”det är bara en sak som gäller, det är seger”.

Linn la sig i rygg på Jonna Sundling som drog hela vägen till sista motbacken där Svahn la in sin stöt.

– Jag fick det egentligen precis som jag ville idag också. Så fick jag chansen att visa vad jag kan på upploppet också. Jag är väldigt nöjd med dagen, det är så kul att köra teamsprint.

Stina Nilsson kommenterade tävlingen så här för SVT Sport:

– Det kändes väldigt bra idag. Väldigt kul att kunna gå för det på min sista sträcka. Det var extremt tungt före idag.

Om segerlaget sa hon så här:

– Dom var jättestarka. Idag känns det som vi alla fyra är vinnare. Vi hade lagtaktiken att vi skulle gå för varandra och hjälpa varandra och inte trampa på varandra. Jättekul att vi blev etta och tvåa idag.

Prispallen: Jonna Sundling, Stina Nilsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist, Laurien Van Der Graaf och Nadine Fähndrich. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Matic Klansek.Prispallen: Jonna Sundling, Stina Nilsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist, Laurien Van Der Graaf och Nadine Fähndrich. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Matic Klansek.

Officiellt resultat finns här.

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...