Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Häggström i ledning på sprintfinalen i Lenzerheide. I mål var han femma men ligger trea i sammandraget. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Johan Häggström i ledning på sprintfinalen i Lenzerheide. I mål var han femma men ligger trea i sammandraget. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Häggström stark femma på sprinten - trea i totalen

Johan Häggström fortsätter att imponera den här vintern. Idag blev det en femteplats på Tour de Ski-sprinten i Lenzerheide, Schweiz.
Johan var i ledning stora delar av sprinten men på slutet fick han ge sig i det sylvassa startfältet och slutade femma. I sammandraget ligger nu Häggström trea bakom Johannes Hösflot Kläbo och Alexander Bolshunov.
– Det trodde jag inte, att jag skulle vara med så högt upp efter två dagar, säger Häggström till SVT Sport.

Dagens femteplats var tangerat personbästa för Häggström i världscupen. Men dagens motstånd var av allra högsta kvalitet med fyra av åkarna från senaste VM-finalen i fältet.

När det drog ihop sig så var Johannes Hösflot Kläbo som så många gånger förr starkast och tog segern före Federico Pellegrino och Richard Jouve.

Topptrion. Fr.v. tvåan Pellegrino, segraren Kläbo och trean Jouve. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Topptrion. Fr.v. tvåan Pellegrino, segraren Kläbo och trean Jouve. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

– Jag känner att det var nära pallen. Hade jag träffat sista kurvan perfekt så är det inte långt borta, det var riktigt häftigt, kommenterade Häggström femteplatsen för SVT Sport.

– Jag hade Pellegrino på utsidan och tänkte att jag skulle hålla ut honom. Men han kom med lite mer fart än mig ändå på upploppet. Nästa gång får man ta i lite mer, fortsatte Johan.

Med dagens insats avancerade Häggström till en tredjeplats totalt i touren med exakt samma tid som tvåan Aleksander Bolshunov. Duonär 23 sekunder efter ledande Johannes Hösflot Kläbo.

– Det trodde jag inte, att jag skulle vara med så högt upp efter två dagar.

För Oskar Svensson och Karl-Johan Westberg tog det slut i kvarten. Svensson var trea i sin kvart bakom slutlige ettan och tvåan. Westberg såg stark ut i sin kvart men fick först ena staven avtrampad längst mer men hängde ändå med. Sedan klev Bolshunov av den andra på väg in på upploppet.

Svensson slutade som 15:e och Westberg som 18:e. Calle Halfvarsson var nia i kvalet men åkte inte vidare på grund av smärta i högerarmen men hoppas kunna fortsätta touren.

Tredje etappen är 15 kilometer skejt med individuell start på nyårsafton i Toblach, Italien.
 
Resultat finns här.

Totalställningen i touren finns här.

 

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...