www.langd.se

Tvåan Ingvild Flugstad Östberg, ettan Therese Johaug och trean Ebba Andersson efter fristilsloppet i Toblach tredje Tour de Ski-etappen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Tvåan Ingvild Flugstad Östberg, ettan Therese Johaug och trean Ebba Andersson efter fristilsloppet i Toblach tredje Tour de Ski-etappen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Johaug pressades av Östberg - Ebba Andersson trea

Therese Johaug vann på nytt i Tour de Ski men pressades idag stenhårt av Ingvild Flugstad Östberg som endast var sju tiondelar bakom. Östberg som i sin tur drogs fram på sitt andra varv av Ebba Andersson på sitt första.
Ebba slutade trea med tre tiondelars marginal till Heidi Weng.
– Jag är väldigt trött, ett tufft race men jag är jättenöjd att det räckte till en pallen, sa Ebba till SVT Sport.

Ebba Andersson öppnade loppet tufft och vid första tidspasseringen efter 1,7 kilometer var hon endast 1,1 sekunder efter Johaug. Hon hade då också Ingvild Flugstad Östberg tätt i rygg på sitt andra varv. Vid 3 kilometer var Ebba till och med 1,5 sekunder före Johaug.

– Jag är väldigt trött, ett tufft race men jag är jättenöjd att det räckte till en pallplacering. Jag öppnade nog lite för hårt och fick kämpa under andra varvet. Jag fick höra att jag låg fyra efter Heidi och jag tänkte att jag fick ge allt för pallen. Jag förstod när speakern jublade att det hade gått vägen, berättade Ebba för SVT Sport.

Med två kilometer kvar var Ebba nio tiondelar efter Weng men på hon avslutade starkt på egen hand och grejade tredjeplatsen med tre tiondelars marginal.

Ebba Andersson gjorde ett nytt topplopp i sin comeback efter knäskadan och slutade trea i Toblach. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Ebba Andersson gjorde ett nytt topplopp i sin comeback efter knäskadan och slutade trea i Toblach. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

För Johaug var det en ovan situation att vara pressad hela vägen in på mållinjen av Östberg.

– Jag är så glad över att vinna efter ett så tajt lopp. Det var tufft och jag fick kämpa. Jag fick rapporter om Ingvild och Ebba och lyckades kämpa mig i mål som vinnare. Jag fick en sista mellantid 500 meter före mål, sa Johaug i segerintervjun.

Johaug tackade också Tiril Udnes Weng som hjälpte henne att dra de sista 500 meterna på loppet. Det kan ha varit en avgörande faktor för att hon kunde ta segern.

Charlotte Kalla låg 15:e halvvägs, avslutade sedan loppet bra och åkte in som elva, 53 sekunder efter.

– Det är väl ett ganska stabilt lopp även om jag inte kände mig jättepigg, kommenterade Charlotte för SVT Sport.

Jonna Sundling var bara drygt fem sekunder efter Kalla och blev 13:e. Moa Lundgren låg halvvägs bara ett par sekunder bakom Jonna på 14:e plats men tröttnade en del på andra varvet och tappade till 23:e och Elina Rönnlund gjorde ett stabilt lopp och tog världscuppoäng med en 26:e plats. Maja Dahlqvist blev 46:a.

I morgon väntar jaktstart i klassisk stil över 10 kilometer med dagens resultat som startlista. De fyra första är samlade inom 10,5 sekunder och Ebba får jag Johaug och Östberg tillsammans med Heidi Weng.

I totalen leder Johaug med drygt 20 sekunder. Ebba ligger femma, Lundgren elva och Kalla 15:e.


Resultat finns här.

Totalställningen i touren finns här.

 

Siste nyheter

play_vismaskiclassics

Fri tillgång till Visma Ski Classics Play fram till juli!

En timme av säsongens höjdpunkter lanseras idag på Visma Ski Classics Play. Livestreamingsplattformen Visma Ski Classics Play erbjuder olika prenumerationer för att se Visma Ski Classics-evenemang li...
liv_levi_pod_bild

Podcasts som tar dig in i långloppsvärlden

I rådande tider är det många som kanske får lite mer tid att fördriva. Är man intresserad av långloppsskidåkning i allmänhet och Visma Ski Classics i synnerhet så kan vi rekommendera att lyssna på pod...
noname_nvii

Dags att söka kontrakt hos Noname/NVii

De är nu dags att söka kontrakt hos Noname/NVii på deras produkter inför kommande säsonger.