www.langd.se

Ingvild Flugstad Östberg blev först med att slå Therese Johaug i ett distanslopp den här vintern. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.
Ingvild Flugstad Östberg blev först med att slå Therese Johaug i ett distanslopp den här vintern. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

Östberg spurtslog Johaug - Ebba Andersson sexa

För första gången i vinter fick vi se en annan vinnare på distans än Therese Johaug. Ingvild Flugstad Östberg och Johaug växeldrog under dagens jaktstart och på upploppet var det Östberg som var starkast.
Där bakom kämpade Ebba Andersson bra men fick gick sig i spurten mot tre åkare och slutade sexa.
– Jag kände tidigt att jag fick slita men är nöjd med hur jag kämpade mig igen även om loppet inte blev som jag önskade, kommenterade Ebba för SVT Sport.

Johaug och Östberg gick ut tillsammans med elva sekunders försprång till Ebba Andersson och Heidi Weng på dagens 10 kilometer jaktstart i klassisk stil i italienska Toblach. Tätduon utökade försprånget och i mål var marginalen 27,2 sekunder till trean Weng som tog spurten om tredjeplatsen tätt före Natalia Nepryaeva, Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Ebba Andersson.

Ebba såg ut att komma med bra fart när åkarna svängde in på upploppet. Men väl där fick inte Ebba fritt spelrum.

– De vek in framför mig och jag kände att jag hade betydligt bättre fart än vad jag fick ut men någon klev ut framför mig, berättade Andersson för SVT Sport.

Ebba Andersson i rygg på Heidi Weng under jaktstartloppet i Toblach. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.Ebba Andersson i rygg på Heidi Weng under jaktstartloppet i Toblach. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

I kampen bakom de sex första åkte slovenska sprintspecialisten Anamarija Lampic starkt och spurtade hem sjundeplatsen en och en halv minut bakom tätduon. Sekunden bakom korsade Charlotte Kalla mållinjen som tionde åkare och Jonna Sundling blev 13:e ytterligare drygt tio sekunder där bakom.

Moa Lundgren spurtade in som 23:a, Elina Rönnlund som 25:a och Maja Dahlqvist på 43:e plats.

I totalen leder nu Johaug 22 sekunder före Nepryaeva och Heidi Weng. Ebba Andersson är sexa, 51 sekunder efter. I morgon är det vilodag och på fredag fortsätter touren med masstart över 10 kilometer i klassisk stil i Val di Fiemme.


Resultat finns här.

Tidsresultat på etappen.

Totalställningen i touren finns här.

 

Siste nyheter

play_vismaskiclassics

Fri tillgång till Visma Ski Classics Play fram till juli!

En timme av säsongens höjdpunkter lanseras idag på Visma Ski Classics Play. Livestreamingsplattformen Visma Ski Classics Play erbjuder olika prenumerationer för att se Visma Ski Classics-evenemang li...
liv_levi_pod_bild

Podcasts som tar dig in i långloppsvärlden

I rådande tider är det många som kanske får lite mer tid att fördriva. Är man intresserad av långloppsskidåkning i allmänhet och Visma Ski Classics i synnerhet så kan vi rekommendera att lyssna på pod...
noname_nvii

Dags att söka kontrakt hos Noname/NVii

De är nu dags att söka kontrakt hos Noname/NVii på deras produkter inför kommande säsonger.