Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alexander Bolshunov jublar som segrare av Tour de Ski 2019-2020. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.
Alexander Bolshunov jublar som segrare av Tour de Ski 2019-2020. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

Hösflot Kläbo tappade - Bolshunov tog hem Tour de Ski

Alexander Bolshunov var starkast på slutetappen av Tour de Ski och passerade Johannes Hösflot Kläbo i sammandraget. Ryssen vann nu touren före sin landsman Sergey Ustiugov och med Kläbo som trea.
Jens Burman blev bäste svensk i totalen som tolva.

Snabbast på slutetappen var Kläbos landsmän Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe med totalvinnaren Bolshunov som trea. Kläbo var 21:a över mållinjen dryga en och en halv minut efter Krüger.

– Det känns underbart. Jag var rädd för att gå för hårt även under de sista metrarna av stigningen, berättade Bolshunov i segerintervjun.

Bästa svensk i touren blev Jens Burman som slutade 12:a i totalen och var elva i mål på dagens lopp.

Jens Burman blev bäst av de svenska herråkarna i Tour de Ski när han passerade Calle Halfvarsson på slutetappen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.Jens Burman blev bäst av de svenska herråkarna i Tour de Ski när han passerade Calle Halfvarsson på slutetappen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

– Det är tufft. Konstant krigande, det känns. När man är ute är det inte så kul men på något sätt så skiter man i att det gör ont och kör ändå. Det är skönt efteråt, sammanfattade Burman för SVT Sport.

– Touren har inte varit mitt huvudmål i vinter. Jag siktar på Ski Tour 2020 och tremilen i Falun och femmilen i Holmenkollen, sa Jens vidare.

Johan Häggström var 29:e man på slutetappen och en sliten Calle Halfvarsson 31:a. I totalen blev Calle 15:e, Karl-Johan Westberg 30:e, Häggström 31:a och Oskar Svensson 39:a. Björn Sandström åkte inte sista etappen på grund av förkylning.

Resultat för sista etappen finns här.

Slutresultat i Tour de Ski finns här.

 

Siste nyheter

Anders Byström blir ny landslagschef för de svenska längdåkarna och och lämnar rollen i skidskytteförbundet. FOTO: Johan Trygg.

Anders Byström blir ny landslagschef

Efter ett år som landslagschef för svenska skidskytteförbundet och flera år som tränare på elitnivå i både Sverige och Norge kommer Anders Byström nu tillbaka till Svenska Skidförbundet. Där ska han a...