Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alexander Bolshunov jublar som segrare av Tour de Ski 2019-2020. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.
Alexander Bolshunov jublar som segrare av Tour de Ski 2019-2020. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

Hösflot Kläbo tappade - Bolshunov tog hem Tour de Ski

Alexander Bolshunov var starkast på slutetappen av Tour de Ski och passerade Johannes Hösflot Kläbo i sammandraget. Ryssen vann nu touren före sin landsman Sergey Ustiugov och med Kläbo som trea.
Jens Burman blev bäste svensk i totalen som tolva.

Snabbast på slutetappen var Kläbos landsmän Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe med totalvinnaren Bolshunov som trea. Kläbo var 21:a över mållinjen dryga en och en halv minut efter Krüger.

– Det känns underbart. Jag var rädd för att gå för hårt även under de sista metrarna av stigningen, berättade Bolshunov i segerintervjun.

Bästa svensk i touren blev Jens Burman som slutade 12:a i totalen och var elva i mål på dagens lopp.

Jens Burman blev bäst av de svenska herråkarna i Tour de Ski när han passerade Calle Halfvarsson på slutetappen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.Jens Burman blev bäst av de svenska herråkarna i Tour de Ski när han passerade Calle Halfvarsson på slutetappen. FOTO: Bildbyrån/Daniel Bergeld.

– Det är tufft. Konstant krigande, det känns. När man är ute är det inte så kul men på något sätt så skiter man i att det gör ont och kör ändå. Det är skönt efteråt, sammanfattade Burman för SVT Sport.

– Touren har inte varit mitt huvudmål i vinter. Jag siktar på Ski Tour 2020 och tremilen i Falun och femmilen i Holmenkollen, sa Jens vidare.

Johan Häggström var 29:e man på slutetappen och en sliten Calle Halfvarsson 31:a. I totalen blev Calle 15:e, Karl-Johan Westberg 30:e, Häggström 31:a och Oskar Svensson 39:a. Björn Sandström åkte inte sista etappen på grund av förkylning.

Resultat för sista etappen finns här.

Slutresultat i Tour de Ski finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...