Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
swix_star

VallaLika är tillbaka i Offerdalspropagandan - nu för seniorklassen

Den 11 januari är det dags för en av Jämtlands största ungdoms- och seniortävlingar i klassisk stil, Offerdalspropagandan.  Offerdals SK följer upp fjolårets succé med VallaLika och i år blir det lika vallning i seniorklassen.

I Offerdalspropagandan får fyra klasser skidorna vallade av ett Valla-Lika-team som är en samverkan mellan skidföreningarna Offerdals SK, ÅS IF, Team Utrikes, Spikbodarna och Järpes SK.

– Fjolårets gemensamma vallning med flourfria vallor på glid och fäste, var uppskattat av både åkare och föräldrar. I år utökar vi antalet som får sina skidor vallade likadant med ytterligare åkare, säger Bert-Ola Bångman, som är projektledare för VallaLika.

Att satsa på lika vallning för åkare är mer komplicerat när det är en tävling i klassisk stil, där både fäste och glid vallas, Offerdals SK har antagit utmaningen och utvecklat en metod för en hållbarare skidåkning och man hoppas inom några år att alla åkare får lika vallning under skidorna.

– Med ett gemensamt team med flera klubbar och Swix och Star som distributörer av hållbara vallaprodukter, avdramatiserar vi vallningens betydelse för prestationen. Det blir helt enkelt roligare för både åkare och föräldrar, när vi arbetar tillsammans och ger lika förutsättningar för fler. Jag är stolt över vår förening som tar ansvar för ungdomarna och miljön, säger Bångman.

Offerdals SK är en aktiv partner i utvecklingen av skidsporten mot en enkel, jämlik och hållbar väg att tävla på skidor. Att få skidorna vallade av VallaLika är kostnadsfritt för åkarna. Vallningen görs i årets tävling för fyra klasser: herrar 11 år, damer 14 år och båda seniorklasserna 21 år och uppåt. Vallningen är obligatorisk för dessa klasser.

Inbjudan för Offerdalspropagandan den 11 januari finns på offerdalssk.se

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...