Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erik Rost på väg mot seger i OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Erik Rost på väg mot seger i OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Erik Rost och Isabel Salén vinnare i Grönklittsterrängen

Erik Rost, Alfta-Ösa OK och Isabel Salén, IFK Mora OK, vann OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt på lördagen. Sprint stod på programmet och det blev sekundfighter i både herr- och damklassen.

Eftersom mildväder följts av kyla så bar skaren bra i terrängen och åkarna hade möjligheten att gena på många ställen. Just en gening var enda misstaget för Rost i herrklassen.

– Jag är nöjd med loppet. Jag missade lite när jag skulle gena på en sträcka. Annars gick det bra hela vägen, kommenterande Rost som vann ynka tre sekunder före IFK Moras Andrey Lamov.

– Det gick bra, Jag gjorde ett bra lopp tycker jag, sa Lamov.

Det blev IFK Mora även på tredje plats genom Linus Rapp som hade nio sekunder upp till vinnaren.

På damsidan blev det trippel IFK Mora OK. Isabel Salén vann sekundfighten mot sina klubbkompisar Magdalena Olsson och Hanna Eriksson. Segermarginalen var sju sekunder till Olsson. Eriksson var 14 sekunder efter på tredjeplatsen.

Isabel Salén på väg mot sista kontrollen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Isabel Salén på väg mot sista kontrollen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

– Jag gjorde ett bra lopp och det var kul. Det är lite speciellt när det är så kort bana och när det gick att gena så mycket på skaren, berättade Salén.

Fyra i damklassen blev Lisa Larsen, Alfta-Ösa OK. Den förre landslagslängdåkaren var 20 sekunder bakom Salén.

Resultat finns här.
 

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...