Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Lundgren slutade fin åtta på världscupen i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Moa Lundgren slutade fin åtta på världscupen i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Johaug överlägsen på nytt - Moa Lundgren fin åtta

Therese Johaug vann som väntat 10 kilometer skejt i Nove Mesto. Segermarginalen var över halvminuten till tvåan Natalia Nepryaeva, Ryssland. Moa Lundgren åkte starkt och tog en fin åttondeplats.
– Det här var mitt bästa lopp den här säsongen, sa Lundgren till SVT Sport.

Johaug gick sin vana trogen på knock och halvvägs var ledningen 17,1 sekunder till Heidi Weng. I mål var marginalen 32,7 sekunder ner till Nepryaeva. Weng blev trea, 40 sekunder efter Johaug.

Moa Lundgren åkte även hon offensivt och var fyra halvvägs. I mål hade hon 18 sekunder upp till Weng på tredjeplatsen och sex sekunder före Ebba Andersson som slutade nia.

– Skitstort att jag lyckas göra det här loppet själv. Jag slutade åtta i masstarten också, men det var tack vare att jag åkte med några andra. Den här gången gjorde jag det själv, sa Moa till SVT Sport.

På frågan om varför det blev ett så bra lopp sa hon så här:
– Jag vet inte. Jag har varit ganska orolig över hur det skulle kännas efter förkylningen, men den verkar bara ha gjort mig gott.

Ebba kommenterade dagens lopp så här för SVT:
– Det kändes hyfsat men ändå har tiden runnit iväg och jag vet inte vad det beror på. Jag kämpade verkligen men resultatet är inte vad jag hoppats på, det är lite väl långt upp till toppen.

Charlotte Kalla blev tolva tio sekunder efter Ebba. Anna Dyvik som gjorde comeback i världscupen plockade poäng som 28:a. Emma Ribom blev 31:a. Evelina Settlin blev 48:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.