Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Andreas Holmberg vann Östersund Ski Marathon i överlägsen stil. FOTO: Mikael Hedström.
Andreas Holmberg vann Östersund Ski Marathon i överlägsen stil. FOTO: Mikael Hedström.

Holmberg och Hallqvist vann Östersund Ski Marathon

Östersund Ski Marathon såg favoriterna Andreas Holmberg och Frida Hallqvist som vinnare. På grund av det milda vädret den senaste tiden så blev det ett varvlopp som genomfördes på banor med säker snö.

Loppet startade med ett mastervarv på 4 kilometer och seden åkte man på en bana på 6 kilometer. 320 var anmälda till dagens fyra distanser: 40 km, 16 km, 10 km och 6 km där det var långloppet som var det som lockade mest.

Långloppet på 40 km är seedningsgrundande för Vasaloppet men nytt för i år är att det ingår i det nya konceptet Ski Classics Challenger.
 
I långloppet så var det Andreas Holmberg, IFK Mora SK/Lager 157 Ski Team, som öppnade hårt och tog tidigt en ledning som sedan växte för varje varv runt banan och det slutade med en rejäl marginal på 3.43 minuter i mål.

Det blev däremot en kamp om de resterande pallplatserna där Johan Persson, Trillevallens Sportklubb/Team Ramudden knep andraplatsen före norrmannen Sivert Halfdan Bergan, Larvik Ski/Team Synnfjell.

I damklassen var det Frida Hallqvist, Åsarna IK, som visade styrka i backarna och åkte i mål 4.20 minuter före klubbkamraten Signe Rosenberg. Tredjeplatsen gick till Caroline Olsson, Trv FF.

Frida Hallqvist tog en storseger i damklassen. FOTO: Mikael Hedström.Frida Hallqvist tog en storseger i damklassen. FOTO: Mikael Hedström.
 
Zebastian Modins debut i långlopp blev minst sagt imponerande. Tillsammans med Jerry Ahrlin och Emil Jönsson, som alternerade som guide, så genomförde han loppet på under två timmar och blev 21:a.

Zebastian Modin tillsammans med sina ledsagare Emil Jönsson och Jerry Ahrlin. FOTO: Mikael Hedström.Zebastian Modin tillsammans med sina ledsagare Emil Jönsson och Jerry Ahrlin. FOTO: Mikael Hedström.
 
Distansen 16 kilometer blev en kamp mellan landslagsåkare. På startlinjen fanns Oskar Svensson, Falun Borlänge SK, Teodor Peterson, Sågmyra SK och comebackande Viktor Thorn, Ulricehamns IF. Trion följdes åt mest hela loppet  och det slutligen blev en strid mellan Oskar och Teodor. Oskar blev den slutliga vinnaren före Teodor och Viktor åkte in som trea.

Resultat finns här.
 
Topp sex i herrklassen. Fr.v. Johan Persson, Andreas Holmberg, Sivert Halfdan Bergan, Anton Elvseth, Olle Olsson-Bad och Erik Melin Söderström. FOTO: Mikael Hedström.
Topp sex i herrklassen. Fr.v. Johan Persson, Andreas Holmberg, Sivert Halfdan Bergan, Anton Elvseth, Olle Olsson-Bad och Erik Melin Söderström. FOTO: Mikael Hedström.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...