Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Viktor Thorn gör efterlängtad comeback i tävlingsspåren under helgens cuptävlingar i Falun. Tävlingarna livesänds på webben. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.
Viktor Thorn gör efterlängtad comeback i tävlingsspåren under helgens cuptävlingar i Falun. Tävlingarna livesänds på webben. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Storhelg väntar i Falun – Thorn gör comeback

Det väntas storhelg i Falun när junior- som seniorelit intar Lugnet i Falun. Från fredag till söndag arrangeras Volkswagen cup, Scandic cup och Nordiska juniorlandskampen. På start kommer vi både få se etablerade landslagsåkare och nytitulerade guldmedaljörer från Ungdoms-OS. Comeback i tävlingsspåret gör också Viktor Thorn efter sin andra ryggoperation.

Trots rådande snöläge har arrangören lyckats få ihop tillräckligt med snö för att genomföra helgens tävlingar på Lugnet efter hårt arbete.

– Underlaget är jättefint och Falu kommun ska ha en stor eloge som fått ihop längdspåren och hoppbacken på riksskidstadion Lugnet trots de dåliga förutsättningarna vi haft i vinter. Jag ser verkligen fram emot den här storhelgen, säger Ludvig Remb, tävlingskoordinator Svenska Skidförbundet.

Volkswagen cup kommer locka hela den nationella eliten och på start kommer vi ha landslagsåkare som Viktor Thorn och Johanna Hagström, båda Ulricehamns IF. Det blir därmed säsongens första riktiga tävling för Viktor sedan han opererade ryggen slutet på sommaren.

– Det känns skönt att äntligen vara tillbaka, men det är svårt att säga var jag står. Har jag en bra känsla i kroppen så kommer jag vara nöjd. Det är svårt att sätta resultatmål så här i början, säger Viktor.

För de som inte har möjlighet att vara på plats kommer Volkswagen Cup livesändas på hemsidan, precis som man gjorde tidigare i vinter när den första deltävlingen avgjordes på Idre Fjäll.

– Vi har sex olika kameror ute efter spåret, grafik och mellantider så vi hoppas det ska bli lika bra som i Idre, säger Ludvig Remb.

Klicka er in på tv.skidor.com för att se tävlingarna – helt gratis.

Men det är som sagt inte bara seniorer som kommer till Falun i helgen. Juniorernas Scandic cup avgörs också där vi bland annat kommer se de nyligen hemkomna medaljörer från Ungdoms-OS: Edvin Anger, IFK Hedemora, Albin Åström, Bodens SK, Märta Rosenberg, Duveds IF och Tove Ericsson, Stockviks SF. I samband med Scandic cup arrangeras också Nordiska juniorlandskampen för alla 17–18-åringar i längdåkning, backhoppning och Nordisk kombination, som kommer locka åkare från alla nordiska länder, Baltikum och USA.

PROGRAM

Volkswagen Cup

Fredag
D21/H21, sprint, klassisk stil (Prologer 08.45, Finaler 13.30).
Lördag
D21, 15 km distans, fri stil, 08.45 H21, 15 km distans, fri stil, 12.10

Scandic Cup
Fredag
D17–18, 5 km distans, klassisk stil, 09.40 H17–18, 10 km distans, klassisk stil, 11.05 H19–20, 10 km distans, klassisk stil, 15.25 D19–20, 5 km distans, klassisk stil, 16.45
Lördag
D17–18, H17-18, sprint, fri stil (Prologer 10.05, Finaler 14.45) D19–20, H19-20, sprint, fri stil (Prologer 11.20, Finaler 16.40)

Distriktsstafett för juniorer
Söndag
D17–18, stafett, 3x3 km (C, F, F) 09.00 H17–18, stafett, 3x5 km (C, F, F) 09.45

Kopparskidan Mixstafett
Söndag
D/H 19–21, mixstafett, fri stil 11.00

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...