Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson blev fyra på skiathlonloppet i Oberstdorf, snubblande nära pallen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Ebba Andersson blev fyra på skiathlonloppet i Oberstdorf, snubblande nära pallen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Ebba Andersson snubblande nära pallen i Oberstdorf

Therese Johaug vann programenligt skiathlonloppet på för-VM i Oberstdorf, Tyskland. Johaug vann med 15 sekunder till trion Ingvild Flugstad Östberg, Teresa Stadlober och Ebba Andersson där Ebba fick ge sig knappt mot de andra två i spurten.
– Jag ville ta den där tredjeplatsen men jag får bita i det sura äpplet, sa Ebba till SVT Sport.

Johaug skapade en lucka redan på första varvet och där bakom var Ebba en av de jagande tillsammans med Östberg, Stadlober, Krista Pärmäkoski, Natalia Nepryaeva, Heidi Weng och Kerttu Niskanen.

Ebba tappade lite tid i skidbytet men åkte stark i inledningen av skejtdelen. På sista varvet så var det bara Ebba och österrikiskan Stadlober som kunde följa Östberg när hon körde hårt i banans längsta uppförsbacke.

In på upploppet låg Ebba tätt bakom Östberg men hon kunde inte hålla tredjeplatsen över mållinjen då Stadlober gjorde en stark spurt och passerade.

– Jag är inte nöjd hur jag satte upploppet. Jag är en missnöjd fyra med tanke på hur det slutade. Jag hade velat vara snabbare och tagit tredjeplatsen, berättade Andersson för SVT Sport.

Moa Lundgren blev andra svenska åkare på elfte plats strax före Charlotte Kalla som tolva.

–Det var tufft i dag. Jag var nästan stummast på första varvet, berättade Lundgren som var snabbast i skidbytet och avslutade starkt på skejtdelen.

Emma Ribom gjorde en ny bra insats och blev 15:e. Världscuppoäng också till Anna Dyvik som 27:a och Elina Rönnlund som 28:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...