www.langd.se

Ebba Andersson blev fyra på skiathlonloppet i Oberstdorf, snubblande nära pallen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Ebba Andersson blev fyra på skiathlonloppet i Oberstdorf, snubblande nära pallen. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Ebba Andersson snubblande nära pallen i Oberstdorf

Therese Johaug vann programenligt skiathlonloppet på för-VM i Oberstdorf, Tyskland. Johaug vann med 15 sekunder till trion Ingvild Flugstad Östberg, Teresa Stadlober och Ebba Andersson där Ebba fick ge sig knappt mot de andra två i spurten.
– Jag ville ta den där tredjeplatsen men jag får bita i det sura äpplet, sa Ebba till SVT Sport.

Johaug skapade en lucka redan på första varvet och där bakom var Ebba en av de jagande tillsammans med Östberg, Stadlober, Krista Pärmäkoski, Natalia Nepryaeva, Heidi Weng och Kerttu Niskanen.

Ebba tappade lite tid i skidbytet men åkte stark i inledningen av skejtdelen. På sista varvet så var det bara Ebba och österrikiskan Stadlober som kunde följa Östberg när hon körde hårt i banans längsta uppförsbacke.

In på upploppet låg Ebba tätt bakom Östberg men hon kunde inte hålla tredjeplatsen över mållinjen då Stadlober gjorde en stark spurt och passerade.

– Jag är inte nöjd hur jag satte upploppet. Jag är en missnöjd fyra med tanke på hur det slutade. Jag hade velat vara snabbare och tagit tredjeplatsen, berättade Andersson för SVT Sport.

Moa Lundgren blev andra svenska åkare på elfte plats strax före Charlotte Kalla som tolva.

–Det var tufft i dag. Jag var nästan stummast på första varvet, berättade Lundgren som var snabbast i skidbytet och avslutade starkt på skejtdelen.

Emma Ribom gjorde en ny bra insats och blev 15:e. Världscuppoäng också till Anna Dyvik som 27:a och Elina Rönnlund som 28:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

50-årsjubilerande Jizerska Padesatka har röstats fram till vinterns bästa event i Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Jizerska Padesatka vinterns bästa event i Visma Ski Classics

Visma Ski Classics säsong X fick ett hastigt avslut efter Vasaloppet på grund av coronaviruset. Vinterns långloppstour blev nio istället för tolv tävlingar. Efter säsongen har nu Jizerska Padesatka i...
Tomas Bredberg är vinnare av Stora Skidspårspriset 2020. Här är Tomas i spåret på väg upp mot Norra Garberg.

Tomas Bredberg vinnare av Stora Skidspårspriset 2020

En jury från Skidspår.se och Svenska skidförbundet har gjort sitt val. Stora Skidspårspriset 2020 går till Tomas Bredberg vid Norra Garberg Sportcenter utanför Mora.
Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...