Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Topptrion på skitahlonloppet i Oberstdorf. Fr.v. tvåan Simen Hegstad Krüger, ettan Alexander Bolshunov och trean Sjur Röthe. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Ulrich Gamel.
Topptrion på skitahlonloppet i Oberstdorf. Fr.v. tvåan Simen Hegstad Krüger, ettan Alexander Bolshunov och trean Sjur Röthe. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Ulrich Gamel.

Bolshunov före fyra norrmänn - Burman 16:e på tung svenskdag

Dåligt fäste på klassiska delen stoppade Jens Burman från en framskjuten placering på skitahlonloppet i Oberstdorf.
– Det var den klassiska delen som förstörde loppet totalt. Jag hade inget fäste sista två varven, berättade Jens för SVT Sport.
Ryske Alexander Bolshunov spurtvannloppet före fyra norrmän där Simen Hegstad Krüger tag andraplatsen och Sjur Röthe blev trea.

Jens Burman låg 23:a med minuten upp till Bolshunov efter 15 kilometers åkning i klassisk stil. Det var på de två sista varven innan skidbytet som det blev problematiskt för Jens då skidorna inte fäste i de tuffa backarna.

– Det var den klassiska delen som förstörde loppet totalt. Jag hade inget fäste sista två varven, det var dåligt, kommenterade Jens för SVT Sport.

När tätklungan slog av på takten i skejtdelen kunde Jens närma sig men aldrig ansluta. Ett tag var avståndet till täten bara drygt 20 sekunder. I mål var han dock 46,5 sekunder efter på 16:e plats sedan tätklungan kört hårt på slutet.

– Jag tycker att det är jäkligt tråkigt då man känner sig hyfsat pigg. Jag vill inte vara så här långt ned då jag kände mig piggare, sa en besviken Burman.

Alexander Bolshunov var starkast på slutet och skaffade sig en liten lucka som de jagande norrmännen inte kunde täppa till på slutet. I mål var han nio tiondelar före Simen Hegstad Krüger som följdes av Sjur Röthe, Martin Johnsrud Sundby och Hans Christer Holund. Några sekunder där bakom följde Andrey Larkov och Dario Cologna.

För de svenska herrarna totalt blev det en riktigt tung dag. Daniel Richardsson slutade på 29:a, 2,19 efter Bolshunov. Johan Häggström var 39:a och över tre minuter efter. Oskar Svensson var 58:a drygt åtta och en halv minut efter och Karl-Johan Westberg var sist av alla i mål, ytterligare två minuter efter.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...