Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Femteplatser för Linn Svahn och Oskar Svensson

Två femteplatser blev svenskt facit på sprinten i Oberstdorf, Tyskland under för-VM.
Både Linn Svahn och Oskar Svensson tog sig till final men där räckte inte krafterna för att slåss om pallplatserna. Vann gjorde Natalia Nepryaeva och Johannes Hösflot Kläbo.

Oskar Svenssons finalplats var ett klart svenskt glädjeämne den här dagen. Oskar har haft en tuff säsong men fick idag visa att han är en finalåkare i sprint.

Herrfinalen vann Johannes Hösflot Kläbo lekande lätt före landsmännen Pål Golberg och Erik Valnes. Federico tog fjärdeplatsen före Svensson.

Calle Halfvarsson blev 20:e, Marcus Grate 22:a och Johan Häggström 24:a.

Calle Halfvarsson stördes av sina magproblem och hade ingen energi i kroppen.

– Det är sista gången jag utsätter mig för det här. Jag kommer inte åka fler tävlingar när jag är i så dålig form, kommenterade han för SVT Sport.

I damklassen vann gjorde Natalia Nepryaeva före Anamarija Lampic och Jessica Diggins. Linn Svahn slutade femma efter Sophie Caldwell som tog fjärdeplatsen.

– Jag tror aldrig jag har kämpat så mycket som jag gjort i dag. Det har varit kämpigt, berättade Svahn för SVT Sport.

– Grejen är att jag inte haft den bästa uppladdningen inför dagens race. Jag stod på skidor först i tisdag efter tävlingarna i Dresden. Jag har haft några tuffa veckor då jag åkt på en förkylning. Det har varit några skavanker i kroppen och jag måste säga att jag är stolt att jag tog mig så här långt.  Jag måste hem nu och komma tillbaka starkare till Falun, sa Linn och berättade vidare:

– Jag har muskulära problem med kroppen som jag kommer åt nu när jag är sjuk. Jag fick ett bakslag och har bara tränat tre gånger inför helgen. I dag var jag inte bättre än en femteplats, men jag kommer igen.

Åter var det en dag när många av de svenska åkarnas skidor inte var konkurrenskraftiga.

Så här sa till exempel Jonna Sundling till SVT Sport efter att ha åkt ut i kvarten.

– Det kändes helt okej i kroppen. Men tyvärr var materialet även idag inte helt hundra. De ändrade valla till kvarten, och det blev mycket bättre. Trots det var skidorna inte konkurrenskraftiga. Fästet var bra men glidet var inte där. Det syntes också att man inte hänger med.

Resultat herrar

Resultat damer

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...