Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Torsby skidtunnel blir platsen för ett öppet Värmlands-DM på skidor på lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Torsby skidtunnel blir platsen för ett öppet Värmlands-DM på skidor på lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Öpppet DM avgörs i Torsby skidtunnel

Nu på lördag 1 februari är det stor skidfest i Torsby skidtunnel. Ett öppet DM avgörs för alla åldrar – från yngsta ungdomsklassen till seniorer.
– Det är viktigt att tävlingar blir av och här har vi en stor möjlighet tack vare Torsby skidtunnel och sportcenter, säger Kristin Holte, klubbchef i SK Bore.

Den milda vintern med snöbrist gör att en hel del skidtävlingar ställs in. Då kan SK Bore med glädje meddela att distriktsmästerskapen på längdskidor kommer kunna genomföras i Torsby skidtunnel.  

Första start är 17.00, efter att tunneln stängt för allmänheten. Tävlingen går i fristil och har deltagare från yngsta klassen, pojkar och flickor är 0-6 år, till H/D seniorer. Från 7 år och uppåt åker deltagarna helvarv i tunneln, mellan ett till åtta varv.

Intresset för tävlingen är stort och redan innan anmälningstiden gått ut finns över hundra anmälda. Eftersom det är ett så kallat öppet DM kommer även deltagare från andra län. Många hemmaåkare från SK Bore kommer naturligtvis också till start.

– Vi är glada och stolta över att kunna arrangera denna tävling. Det är viktigt att tävlingar blir av och här har vi en stor möjlighet tack vare Torsby Skidtunnel & Sportcenter, säger Kristin Holte, klubbchef i SK Bore.

Skidfesten kommer dessutom att ramas in på allra bästa sätt - med speaker och ljusshow.

PM för DM finns här.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...