Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här såg det ut i spåret på Långberget på onsdagsmorgonen där Wadköpingsloppet avgörs på söndag. FOTO: Wadköpingsloppet.
Så här såg det ut i spåret på Långberget på onsdagsmorgonen där Wadköpingsloppet avgörs på söndag. FOTO: Wadköpingsloppet.

Wadköpingsloppet genomförs på Långberget söndag 2 februari

Det klassiska långloppet Wadköpingsloppet går som planerat söndag 2 februari - efter flytt till Långberget där det bjud på fina förhållanden med natursnö.

För en vecka sedan beslutades att flytta Wadköpingsloppet till Långberget. Sedan nystarten år 2001 har Wadköpingsloppet varje år kunnat genomföras. 2002, 2005, 2009 och 2017 tack vare ett väl utbyggt snökanonsystem i Ånnaboda och 2008, 2012 och 2016 genom flytt till Gillersklack, Grängesberg respektive Kalhyttan.

Men den här gången går alltså flytten till Värmland och snösäkra Långberget.

Långberget har i dagarna fått en hel del nysnö och förhållandena ser mycket lovande ut, med sol och några minusgrader enligt SMHI:s prognoser meddelar arrangören.

Antalet startande är begränsat till 400 startande.

Loppet är också tredje deltävlingen i långloppscupen Skistart.com Ski Challenge.

Totalställningen långloppscupen finns här.

Mer information om Wadköpingsloppet finns här:  www.wadkopingsloppet.se

Siste nyheter

Anders Byström blir ny landslagschef för de svenska längdåkarna och och lämnar rollen i skidskytteförbundet. FOTO: Johan Trygg.

Anders Byström blir ny landslagschef

Efter ett år som landslagschef för svenska skidskytteförbundet och flera år som tränare på elitnivå i både Sverige och Norge kommer Anders Byström nu tillbaka till Svenska Skidförbundet. Där ska han a...