Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här såg det ut i spåret på Långberget på onsdagsmorgonen där Wadköpingsloppet avgörs på söndag. FOTO: Wadköpingsloppet.
Så här såg det ut i spåret på Långberget på onsdagsmorgonen där Wadköpingsloppet avgörs på söndag. FOTO: Wadköpingsloppet.

Wadköpingsloppet genomförs på Långberget söndag 2 februari

Det klassiska långloppet Wadköpingsloppet går som planerat söndag 2 februari - efter flytt till Långberget där det bjud på fina förhållanden med natursnö.

För en vecka sedan beslutades att flytta Wadköpingsloppet till Långberget. Sedan nystarten år 2001 har Wadköpingsloppet varje år kunnat genomföras. 2002, 2005, 2009 och 2017 tack vare ett väl utbyggt snökanonsystem i Ånnaboda och 2008, 2012 och 2016 genom flytt till Gillersklack, Grängesberg respektive Kalhyttan.

Men den här gången går alltså flytten till Värmland och snösäkra Långberget.

Långberget har i dagarna fått en hel del nysnö och förhållandena ser mycket lovande ut, med sol och några minusgrader enligt SMHI:s prognoser meddelar arrangören.

Antalet startande är begränsat till 400 startande.

Loppet är också tredje deltävlingen i långloppscupen Skistart.com Ski Challenge.

Totalställningen långloppscupen finns här.

Mer information om Wadköpingsloppet finns här:  www.wadkopingsloppet.se

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...