Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emil Persson spurtade hem segern på Kaiser Maximilan Lauf närmast före Andreas Nygaard och Marcus Johansson. Är det dags för de två Lager 157-killarna att kliva upp på pallen igen i morgon på Toblach-Cortina? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Emil Persson spurtade hem segern på Kaiser Maximilan Lauf närmast före Andreas Nygaard och Marcus Johansson. Är det dags för de två Lager 157-killarna att kliva upp på pallen igen i morgon på Toblach-Cortina? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Är Emil Persson åter en man för pallen i Toblach-Cortina?

I morgon är det dags för vinterns sjunde lopp i Visma Ski Classics - 42 kilometer långa Toblach-Cortina i Italien. Loppet sänds direkt på Kanal 9 där sändningen startar 08.20.
Får vi åter se vinterns sensationsman Emil Persson, Lager 157 Ski Team, kliva högst upp på pallen? Blir det en stor klungspurt eller lyckas några åkare gå ifrån på banans långa motlut och sedan hålla undan ner till målet i Cortina?

Toblach-Cortina är ett lopp med anor. Faktum är att morgondagens lopp blir det 43:e i ordningen. Förra året fick man ställa in loppet då det var extrema väderförhållanden i området. Nu ser allt mycket lovande ut vädermässigt inför lördagens lopp.

Banan är flack fram till spurtpriset efter 11 kilometer och sedan väntar en mer eller mindre ihållande stigning till tre mil där bergspriset finns. Resten av banan bär utför till målet i Cortina.

Flera svenska åkare i långloppseliten har tagit kliv inför den här säsongen. På herrsidan är det mest sensationella att Emil Persson tagit två segrar. Han spurtade till seger i både prologen i Livigno och på Kaiser Maximilan Lauf i Seefeld. Därefter missade han La Diagonela på grund av sjukdom men var tillbaka på Marcialonga där han slutade på 30:e plats.
Med ytterligare en veckas träning och uppladdning kanske det nu är dags att kliva upp på pallen igen. Är Emil med till spurten så blir han en het kandidat till segern.

Marcus Johansson är också en Lager157-åkare som imponerat den här säsongen. Han var fyra på prologen, nia på La Venosta, trea och första gången på pallen på Kaiser Maximilan Lauf, sexa på La Diagonela och 13:e på Marcialonga. Marcus är också den som ligger bäst till i totalen av de svenska åkarna med sin femteplats, Emil är sjua.

På Marcialonga fick inte Lager 157 till en perfekt träff med skidor och vallning. Gör man det den här gången så kan vi nog räkna med Emil och Marcus där framme när det drar ihop sig.
Riktigt spännande att se i morgon blir också Team Ramuddens Max Novak. Tia i totalen och tvåa i ungdomstävlingen bakom Emil Persson. Max är också tvåa i sprinttävlingen bakom Team Kaffebryggeriets Stian Berg.

Se upp för Max i morgon på det relativt korta loppet.

På damsidan är Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, delad tvåa med Marcialongavinnaren Kari Vikhagen Gjeitnes, Team Koteng, i totalen. Duon är 70 poäng bakom Vikhagen Gjeitnes teamkompis Astrid Öyre Slind. Ytterligare tre svenska tjejer är topp tio i sammandraget: Team Ramuddens Lina Korsgren och Ida Dahl är femma och sjua och Sofie Elebro, Team Parkettpartner Sjusjöen, är nia.

Britta brottades med magproblem senast på Marcialonga där hon slutade sexa. Är hon redo att slåss för en pallplats igen och utmana Koteng-tjejerna om totalledningen? Lina var tillbaka efter sjukdom till Marcialonga och gjorde det starkt med en tredjeplats där också Ida Dahl imponerade med sin andra fjärdeplats den här säsongen.

Det lär handla om de här tjejerna tillsammans med Katerina Smutna, Ed System Bauer Team i morgon.

Loppet sänds på Kanal 9 där sändningen startar 08.20.

Fakta Toblach-Cortina

Plats: Toblach-Cortina, Italien
Datum: Lördag, 1 februari 2020
Starttid: Damer 08.30, Herrar 09.00
TV: Kanal 9 från 08.20
Distans: 42 km, klassisk stil
Antal år: 43
Deltagarrekord: 2 200
Visma Ski Classics spurtpris: Nordic Arena – 11 km
Visma Ski Classics bergspris: Cimabanche – 30 km
Servicekontroller: 6

Mer info på: vismaskiclassics.com

banprofil_toblach_cortina.jpg

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...