Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag är det dags för Bessemerloppet som i år är flyttat till Harsa i Hälsingland. FOTO: Adam Backlund, Högbo GIF.
På söndag är det dags för Bessemerloppet som i år är flyttat till Harsa i Hälsingland. FOTO: Adam Backlund, Högbo GIF.

På söndag är det dags för Bessemerloppet

På söndag går årets upplaga av Bessemerloppet av stapeln. I år genomförs loppet i Harsa, Hälsingland, med start och mål vid Harsagården.

Förra gången Bessemerloppet ställde upp startfältet på Harsasjöns is var den stora stjärnan Jörgen Brink, då med tre raka Vasaloppsegrar bakom sig. Jörgen avgick då med segern före Jimmie Johnsson och Fredrik Byström.

I år står kanske fighten på damsidan mellan teamåkarna Laila Kveli Östersunds SK/ Team Engcon, med två Vasaloppsegrar på meritlistan och Julia Angelsiöö Storvreta IK/ Team Serneke. Eller finns det någon annan som kan utmana?

På herrsidan kommer Team Serneke med en stark trupp: Bob Impola, Ludwig Tärning och Pontus Nordström.

– Vi på Bessemerloppet är glada att vi kan leverera vårt lopp även om det blir längre resväg för många av våra åkare, många lopp har ju tvingats ställa i vinter säger vice tävlingsledare Lars-Erik Enquist.

– Vi tackar också gänget på Harsagården för det goda samarbetet och att vi är välkomna hit, fortsätter Enquist.

Bessemerloppet införde förra året skräpzoner längs banan, tävlingsledningen påminner om att det gäller också i år. Skräpzoner blir i anslutning till drickakontrollerna och på några ställen efter banan där vi sett att det är lämpligt att inta sin energi. Vi vill vara rädda om naturen också när vi gästar i Harsa!

– Anmälan är öppen, så passa på, avslutar Lars-Erik Enquist.

Mer info om loppet finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...