Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag är det dags för Bessemerloppet som i år är flyttat till Harsa i Hälsingland. FOTO: Adam Backlund, Högbo GIF.
På söndag är det dags för Bessemerloppet som i år är flyttat till Harsa i Hälsingland. FOTO: Adam Backlund, Högbo GIF.

På söndag är det dags för Bessemerloppet

På söndag går årets upplaga av Bessemerloppet av stapeln. I år genomförs loppet i Harsa, Hälsingland, med start och mål vid Harsagården.

Förra gången Bessemerloppet ställde upp startfältet på Harsasjöns is var den stora stjärnan Jörgen Brink, då med tre raka Vasaloppsegrar bakom sig. Jörgen avgick då med segern före Jimmie Johnsson och Fredrik Byström.

I år står kanske fighten på damsidan mellan teamåkarna Laila Kveli Östersunds SK/ Team Engcon, med två Vasaloppsegrar på meritlistan och Julia Angelsiöö Storvreta IK/ Team Serneke. Eller finns det någon annan som kan utmana?

På herrsidan kommer Team Serneke med en stark trupp: Bob Impola, Ludwig Tärning och Pontus Nordström.

– Vi på Bessemerloppet är glada att vi kan leverera vårt lopp även om det blir längre resväg för många av våra åkare, många lopp har ju tvingats ställa i vinter säger vice tävlingsledare Lars-Erik Enquist.

– Vi tackar också gänget på Harsagården för det goda samarbetet och att vi är välkomna hit, fortsätter Enquist.

Bessemerloppet införde förra året skräpzoner längs banan, tävlingsledningen påminner om att det gäller också i år. Skräpzoner blir i anslutning till drickakontrollerna och på några ställen efter banan där vi sett att det är lämpligt att inta sin energi. Vi vill vara rädda om naturen också när vi gästar i Harsa!

– Anmälan är öppen, så passa på, avslutar Lars-Erik Enquist.

Mer info om loppet finns här.

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...