Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Falk vann direkt i comebacken. Bilden dock efter SM-guldet i sprint vid SM förra vintern. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.
Hanna Falk vann direkt i comebacken. Bilden dock efter SM-guldet i sprint vid SM förra vintern. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.

Seger direkt för Hanna Falk i comebacken

Efter snudd på ett års uppehåll från tävlande var idag Hanna Falk tillbaka i tävlingsspåret - och det blev seger direkt. Hanna vann sprintfinalen i Volkswagen cup före klubbkompisen Johanna Hagström.
– Det har varit långt över förväntan, en sådan himla lättnad, sa Hanna när hon intervjuades efter loppet.

Hanna har inte tävlat på snö sedan världscupen i Falun i mars i fjol. Efter operation av diskbråck i höstas har hon kämpat sig tillbaka med rehabträning och idag imponerade hon storligen direkt i comebacken.

I prologen var Hanna tvåa bakom Johanna Hagström och sedan vann hon både kvart och semi.

I finalen tog hon segern med en halv sekund före Hagström. Trea blev Falun-Borlänges Moa Olsson.

– Resultatet spelar inte så stor, det är bara en sådan stor lättnad att allt fungerar och att jag känner mig stark. Jag har tränat själv nu i fem månader så jag hade ingen aning om var jag stod.
Jag är väldigt stolt över det jag har gjort, berättade Falk efter tävlingen.

På herrsidan vann IFK Umeås Marcus Grate finalen före Anton Persson, SK Bore och Axel Aflodal, Offerdals SK.

I juniorernas Scandic cup vann följande åkare dagens sprint: D 17-18 Sara Andersson, IFK Mora SK, H 17-18 Edvin Anger, IFK Hedemora SK, D 19-20 Moa Hansson, Landsbro IF SK och William Poromaa, Åsarna IK.

Liveresultat seniorer

Liveresultat juniorer

Officiella resultat finns här

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...