Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg och Ebba Andersson.

Det var besvärligt före med kraftigt snöfall under loppet men det hindrade inte Therese Johaug att utöka avståndet till trion Weng, Östberg och Andersson. I mål var hon 57,4 sekunder före tvåan Weng.

Ebba var pigg och dragvillig under loppet och försökte sig på ett ryck i sista motbacken innan mål. Ebba fick någon meter men det kunde Östberg och Weng glida ikapp. På upploppet var Weng starkast tog andraplatsen fyra tiondelar före Östberg och tolv före Andersson.

– Det är skillnad att få vara på pallen kontra att få stå vid sidan om. Därför är det lite småsurt att stå vid sidan idag, sa Ebba till Sportexpressen.

– Jag kände att dom fick kämpa för det och att jag kanske fick nån meter. Men det var inte tillräckligt för att de inte skulle komma med bra fart bakifrån. Jag valde inte heller det snabbaste spåret, fortsatte Ebba.

Frida Karlsson gick ut som 19:e åkare men gjorde precis som i går, gav järnet från start. Strax var hon i täten på klungan som jagade bakom Weng, Östberg och Andersson. Frida åkte snabbast av alla på första varvet och hade till slut andra åktid av alla, tre sekunder efter Anamarija Lampic men sekunden snabbare än Johaug.

Frida Karlsson öppnade ursinnigt och hade andra åktid i jaktstarten. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.Frida Karlsson öppnade ursinnigt och hade andra åktid i jaktstarten. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

På slutet mattades dock Frida och föll tillbaka från sin femte position i loppet till 13:e i mål. Istället avslutade Emma Ribom starkt och blev näst bästa svenska åkare som nia. Charlotte Kalla åkte in på 15:e plats och Linn Svahn på 17:e. Världscuppoäng också till Anna Dyvik, 21:a och Jonna Sundling 28:a.

Som planerat så avbryter nu Frida Karlsson touren. Istället bär det av till Seefeld för att ladda inför slutet av säsongen

– Nu ska jag ner till den soligare delen av Europa och ligga på uppladdningsläger med Maja Dahlqvist. Vi ska till Seefeld där vi ska samla energi för kommande tävlingar, berättade Frida för SVT Sport.

Dagens insats kommenterade Frida så här för Sportexpressen:
– Jag hörde att jag hade andra bästa åktid och jag hade en god känsla i kroppen. Det är klart att en tävling alltid går ut på att åka så fort man kan från A till B. Sen är det ju tyngre att gå först i spåret.

– Det är ju en tävling i sig, de yttre faktorerna kan vi inte påverka. I dag hade jag en fin känsla genom hela loppet och jag var mycket närmare att hålla hela vägen nu än tidigare, fortsatte Frida.

Planen är att Frida ska vara tillbaka i världscupen till tävlingarna i Lahtis, Finland om två veckor.

Resultat finns här.

Tidsresultat på etappen.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...