Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blir inget rekordförsök på 24 timmar för Teemu Virtanen på lördag. Värmen har gjort att man inte kunnat producera snö till evenemanget på Stockholms Stadion. FOTO: Oscar Sey.
Det blir inget rekordförsök på 24 timmar för Teemu Virtanen på lördag. Värmen har gjort att man inte kunnat producera snö till evenemanget på Stockholms Stadion. FOTO: Oscar Sey.

Ingen skidåkning i 24 timmar för Teemu Virtanen

Den varma vintern sätter stop för Teemu Virtanens försök att slå världsrekord i längdskidåkning då temperaturerna inte har tillåtit snöproduktion till den 22 februari. Ett nytt försök att staka över 472 km runt löparbanorna inne på Stockholms Stadion planeras för 2021.

– Det är verkligen olyckligt att vi inte kan genomföra försöket som planerat, men det är inte mycket vi kan göra mot naturens gång. Jag hade varit väl förberedd till lördagen och kände på mig att goda chanser fanns att både ta Guinness världsrekordet samt bli först att skida 22 mil - Nordenskiöldsloppets distans - på under tio timmar. Men jag är fortfarande motiverad att försöka igen nästa år, säger 52-åringen från Finland.
 
– Det är mycket synd att vi är tvingade att ställa in försöket. Det hade varit ett ypperligt tillfälle att marknadsföra ultraskidåkning i en mer urban miljö. Jag är dock glad att Teemu vill ge det ett nytt försök nästa år samtidigt som vi nu skiftar fokus till det stora loppet i Jokkmokk där snöförhållandena är perfekta, tillägger Wolfgang Mehl, arrangör av Red Bull Nordenskiöldsloppet. Loppets nästa upplaga går av stapeln den 28 mars 2020.
 
Mer information om nästa års rekordförsök och Teemus äventyr på vägen dit följer framöver:
– Jag ser fram emot att utmana gränser och att visa att allt är möjligt med passion som drivkraft, lägger han till.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...