www.langd.se

Det blir inget rekordförsök på 24 timmar för Teemu Virtanen på lördag. Värmen har gjort att man inte kunnat producera snö till evenemanget på Stockholms Stadion. FOTO: Oscar Sey.
Det blir inget rekordförsök på 24 timmar för Teemu Virtanen på lördag. Värmen har gjort att man inte kunnat producera snö till evenemanget på Stockholms Stadion. FOTO: Oscar Sey.

Ingen skidåkning i 24 timmar för Teemu Virtanen

Den varma vintern sätter stop för Teemu Virtanens försök att slå världsrekord i längdskidåkning då temperaturerna inte har tillåtit snöproduktion till den 22 februari. Ett nytt försök att staka över 472 km runt löparbanorna inne på Stockholms Stadion planeras för 2021.

– Det är verkligen olyckligt att vi inte kan genomföra försöket som planerat, men det är inte mycket vi kan göra mot naturens gång. Jag hade varit väl förberedd till lördagen och kände på mig att goda chanser fanns att både ta Guinness världsrekordet samt bli först att skida 22 mil - Nordenskiöldsloppets distans - på under tio timmar. Men jag är fortfarande motiverad att försöka igen nästa år, säger 52-åringen från Finland.
 
– Det är mycket synd att vi är tvingade att ställa in försöket. Det hade varit ett ypperligt tillfälle att marknadsföra ultraskidåkning i en mer urban miljö. Jag är dock glad att Teemu vill ge det ett nytt försök nästa år samtidigt som vi nu skiftar fokus till det stora loppet i Jokkmokk där snöförhållandena är perfekta, tillägger Wolfgang Mehl, arrangör av Red Bull Nordenskiöldsloppet. Loppets nästa upplaga går av stapeln den 28 mars 2020.
 
Mer information om nästa års rekordförsök och Teemus äventyr på vägen dit följer framöver:
– Jag ser fram emot att utmana gränser och att visa att allt är möjligt med passion som drivkraft, lägger han till.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...