Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Burman tappade mycket tid i utförskörningar på masstartsloppet i Meråker under Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.
Jens Burman tappade mycket tid i utförskörningar på masstartsloppet i Meråker under Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Bolshunov överlägsen - Burman 14:e utan toppglid

Alexander Bolshunov vann masstartsloppet i Meråker under Ski Tour 2020 i suverän stil. Ryssen åkte helt sonika ifrån de övriga i tätklungan och tog över totalledningen i touren.
Jens Burman var aktiv och såg stark ut men när det bar utför blev det som för Ebba Andersson. Glidet på skidorna räckte inte till.
– Från sista drickastationen var det som att skidorna dog, jag bara rasade, sa Burman till SVT Sport.

Sjur Röthe satsade rejält och försökte gå loss efter cirka två mil men Bolshunov ville annat. När Bolshunov tog över taktpinnen kunde ingen annan följa. Med ett par kilometer kvar av loppets 33 kilometer så hade han ett försprång på 45 sekunder och i mål var han 51,7 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo som tog andraplatsen precis före Emil Iversen.

Topptrion Johannes Hösflot Kläbo, Alexander Bolshunov och Emil Iversen. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.Topptrion Johannes Hösflot Kläbo, Alexander Bolshunov och Emil Iversen. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

För Jens Burman blev det ingen rolig avslutning på loppet. I mål var han 1.43 minuter efter Bolshunov.

Det var en irriterad Burman som intervjuades av SVT efter loppet.

– Jag är jävligt missnöjd. Det är tråkigt att man alltid ska få släppa utför, sa Jens och fortsatte;

– Jag tycker att jag låg med bra, jag låg bakom Iversen och de där. Men det var helt omöjligt att gå med, det bara rasade. Sen såg jag att jag var 1.43 efter i mål. Det är obegripligt, jag fattar inte att man kan tappa så mycket från toppen och ner hit.

– Jag tycker jag hade bra skidor hela vägen runt. Men från sista drickastationen var det som att skidorna dog, jag bara rasade.

Det är en tuff situation för det svenska vallateamet som nu gång på gång inte kunnat ge åkarna konkurrenskraftiga skidor.

Bakom Burman blev de andra svenska herrarna placerade enligt följande: Daniel Richardsson 24:a, Filip Danielsson 31:a, Marcus Ruus 33:a, Johan Häggström 34:a, Karl-Johan Westberg 38:a, Viktor Thorn 57:a, Martin Bergström 59:a och Teodor Peterson 72:a.

I sammandraget leder nu Bolshnov en dryg minut före Pål Golberg som i sin tur är en sekund före Sjur Röthe. Jens Burman ligger på 18:e plats drygt fyra minuter efter.

Resultat finns här.

Totalställning i touren finns här.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...