Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Vasaloppsmålet fredag 21 februari 2020. FOTO: Vasaloppet.
Vasaloppsmålet fredag 21 februari 2020. FOTO: Vasaloppet.

Klartecken för Öppet Spår söndag, Öppet Spår måndag och Vasaloppet 45

… medan deltagarna i Vasaloppet 30 på fredagseftermiddagen skidar in i målet i Mora med solen i ryggen kan Vasaloppet nu med stor glädje meddela att vi säger ”kör” även för Öppet Spår söndag och Öppet Spår måndag. Och även Vasaloppet 45 på tisdag med den nya startplatsen i Evertsberg.

– Vi kan bekräfta att Öppet Spår-arrangemangen kommer att kunna genomföras som planerat. Även Vasaloppet 45, ett lopp som dock fått ny startplats i Evertsberg som vi tidigare meddelat, säger Vasaloppets sportchef Tommy Höglund.

När det gäller Stafettvasan, Nattvasan 45, Nattvasan 90 och Vasaloppet nästa veckoslut utgår Vasaloppet fortfarande från att dessa lopp kommer att genomföras som planerat men inväntar nästa veckas väderprognos för att se vilka utmaningar vädret bjuder på.

– Det känns fantastiskt att stå här i dag och se dessa glada skidåkare komma in i mål. Framför allt utifrån att vi har jobbat riktigt hårt de sista veckorna, och dagar och nätter och allt möjligt. Och nu har vi en fantastisk skiddag i dag med härliga spår, solen skiner och några plusgrader, säger Tommy Höglund från Vasaloppsmålet i Mora.

YOUTUBE-KLIPP:
Hör Tommy Höglunds kommentarer om de glada nyheterna och få en färsk väderprognos inför kommande dagar från Vasaloppsmeteorologen Pia Hultgren:Platser kvar till loppen i Vasaloppets vintervecka 2020
Det finns fortfarande startplatser kvar till alla lopp förutom Vasaloppet.

 

Siste nyheter