Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emma Höglund i mål som snabbaste dam på Vasaloppet 45. FOTO: Vasaloppet/Ulf Palm.
Emma Höglund i mål som snabbaste dam på Vasaloppet 45. FOTO: Vasaloppet/Ulf Palm.

Victor Gustafsson och Emma Höglund var snabbast på Vasaloppet 45

Det gick undan i Vasaloppsspåret även idag under Vasaloppet 45. Loppet var dock var 43 kilometer eftersom starten var flyttad till Evertsberg. Snabbast på sträckan var IFK Mora SK:s Victor Gustafsson med tiden 1.45,00. Snabbaste dam var Victors klubbkompis Emma Höglund. Emma som för övrigt var Vasaloppets kranskulla i fjol.

Vasaloppet 45 är ingen tävling men det är förstås ändå prestige att vara först i mål. Det grejade rullskidvärldsmästaren Victor Gustafsson som nådde målet 26 sekunder före klubbkompisen Tobias Köpman. Tysken Tobias Hartig fick dock andra tid, en sekund snabbare än Köpman, på grund av att han korsade startlinjen något senare.

Victor Gustafsson spurtar i på målrakan i Mora. FOTO: Lisa Smedhs.
Victor Gustafsson spurtar i på målrakan i Mora. FOTO: Lisa Smedhs.

29 sekunder bakom Gustafsson åkte Andreas Berntsson, Göteborgs SK, i mål med fjärde tid.

Snabbaste tjej för dagen var Emma Höglund. Emma som var Vasaloppets kranskulla under 2019 är längdåkare i IFK Mora SK men också en duktig skidskytt för Mora Biahtlon. Emma hade tiden 2.17,47. Näst snabbast var Frida Lind-Oja, Jukkasjärvi IF, på 2.19,41 och tredje tid hade Linda-Louise Köld, Medåkers IF, 2.21,05.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...