Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emma Höglund i mål som snabbaste dam på Vasaloppet 45. FOTO: Vasaloppet/Ulf Palm.
Emma Höglund i mål som snabbaste dam på Vasaloppet 45. FOTO: Vasaloppet/Ulf Palm.

Victor Gustafsson och Emma Höglund var snabbast på Vasaloppet 45

Det gick undan i Vasaloppsspåret även idag under Vasaloppet 45. Loppet var dock var 43 kilometer eftersom starten var flyttad till Evertsberg. Snabbast på sträckan var IFK Mora SK:s Victor Gustafsson med tiden 1.45,00. Snabbaste dam var Victors klubbkompis Emma Höglund. Emma som för övrigt var Vasaloppets kranskulla i fjol.

Vasaloppet 45 är ingen tävling men det är förstås ändå prestige att vara först i mål. Det grejade rullskidvärldsmästaren Victor Gustafsson som nådde målet 26 sekunder före klubbkompisen Tobias Köpman. Tysken Tobias Hartig fick dock andra tid, en sekund snabbare än Köpman, på grund av att han korsade startlinjen något senare.

Victor Gustafsson spurtar i på målrakan i Mora. FOTO: Lisa Smedhs.
Victor Gustafsson spurtar i på målrakan i Mora. FOTO: Lisa Smedhs.

29 sekunder bakom Gustafsson åkte Andreas Berntsson, Göteborgs SK, i mål med fjärde tid.

Snabbaste tjej för dagen var Emma Höglund. Emma som var Vasaloppets kranskulla under 2019 är längdåkare i IFK Mora SK men också en duktig skidskytt för Mora Biahtlon. Emma hade tiden 2.17,47. Näst snabbast var Frida Lind-Oja, Jukkasjärvi IF, på 2.19,41 och tredje tid hade Linda-Louise Köld, Medåkers IF, 2.21,05.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.