Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa.
Nu kan dock Kardin missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning.
– Jag var ute på en långtur och jag kraschade när jag nästan var hemma och det var isigt i spåren, berättar Kardin för Mittmedia.

– Jag har ont i huvudet nästan hela tiden. Det är tråkigt och segt, säger Oskar vidare till Mittmedia.

Oturen var framme under ett träningspass för två veckor sedan han körde omkull och slog i huvudet.

– Jag var ute på en långtur och jag kraschade när jag nästan var hemma och det var isigt i spåren. Jag åkte i en utförsbacke också var det en kurva som det var isigt i. Jag trampade på men det var isen gjorde att skidorna for åt sidan och jag landade på huvudet och fick ett blåöga. Det var en hård smäll och jag kände att det gjorde ont, berättar Kardin.

Det var dock först efter han kommit hem han insåg att det var en allvarligare incident. Efter sjukvårdsbesök konstaterades hjärnskakning.

– Jag tänkte inte så mycket på det men jag var förvirrad direkt efteråt. När jag kom hem visste jag inte var det var för datum och jag mindes inte vad jag gjort dagen innan. Jag visste att jag skulle åka Vasaloppet men jag kunde inte säga när det var. Jag var lite fuckad i huvudet. Jag hade inte full koll, säger han till Mittmedia.

Chansen att Oskar kan starta på Vasaloppet på söndag bedömer han som ganska liten.

– Det är fortfarande oklart. Är det som det är i dag (onsdag) kan jag inte köra. Jag väntar på att det ska bli bättre men just nu är det kanske 20 procents chans att jag startar. Det här är något jag har tränat för i ett år och tänkt på nästan varenda träningspass så det är tråkigt.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...